Singel 'Crack A Bottle', v ktorom svoje sily spojili raperi Eminem, Dr. Dre a 50 Cent, prekonal rekord v digitálnom predaji počas prvého týždňa od vydania. Momentálne je suverénne na vrchole amerického rebríčka singlov Billboard Hot 100.

Za prvých sedem dní od uvedenia do predaja si singel 'Crack A Bottle' legálne stiahlo viac než 418 tisíc fanúšikov v USA. Predchádzajúci rekord za najviac sťahovaný singel v prvom týždni predaja držala dvojica T.I. a Rihanna za spoločný hit 'Live Your Life' (335 tisíc legálnych stiahnutí).

Pokiaľ by bola predajnosť singla tento týždeň ešte silnejšia, môže prelomiť aj celkový americký rekord v týždennom predaji digitálnych singlov. V tejto štatistike momentálne vedie skladba 'Low' od rapovej dvojice Flo Rida a T-Pain s predajnosťou digitálnej verzie 467 tisíc za týždeň. Na druhom mieste je aktuálny megahit 'Just Dance' od Lady GaGa (419 tisíc za 7 dní).

Zaujímavosťou však je, že 'Crack A Bottle' možno vôbec nebude comebackovým singlom Eminema. Síce sa o ňom od začiatku bez pochybností hovorilo ako o pilotnom singli jeho pripravovaného albumu 'Relapse', podľa vyjadrenia ľudí z Interscope Records ide len o "propagačnú nahrávku". Nie je teda vôbec isté, či sa singel napokon objaví aj na jeho albume.

A vzhľadom k tomu, že nové albumy chystajú aj 50 Cent ('Before I Self Destruct') a Dr. Dre ('Detox'), je celkom možné aj to, že sa 'Crack A Bottle' namiesto Eminemovej novinky dostane na album jedného z nich. Len, aby sa kvôli nemu nepobili...

Zdroj: Billboard.com, Rollingstone.com, Nme.com

Súvisiaci interpreti: 50 Cent, Dr. Dre, Eminem