Kanadská hviezda Nelly Furtado sa rozhodla podporiť začínajúcich umelcov prostredníctvom vlastného labelu s názvom Nelstar. Na rozdiel od iných umelcov z veľkých vydavateľstiev, ktorí svoje vlastné hudobné značky vytvárajú pod záštitou svojich "domácich stajní", Nelly chce hudbu podporovať nezávisle. Nelstar onedlho predstaví v spolupráci s kanadským združením indie vydavateľstiev Last Gang Labels.

Kanadská hviezda Nelly Furtado sa rozhodla podporiť začínajúcich umelcov prostredníctvom vlastného labelu s názvom Nelstar.

Na rozdiel od iných umelcov z veľkých vydavateľstiev, ktorí svoje vlastné hudobné značky vytvárajú pod záštitou svojich "domácich stajní", Nelly chce hudbu podporovať nezávisle. Nelstar onedlho predstaví v spolupráci s kanadským združením indie vydavateľstiev Last Gang Labels.

Prvou kapelou, ktorý speváčka na svojej značke predstaví, je elektronický projekt Fritz Helder & The Phantoms z Toronta. Ich debut s nie príliš debutantským názvom 'Greatest Hits' vyjde 7. júla.

"Nelly proste nemala záujem urobiť to na spôsob OneRepublic/Timbaland," hovorí Chris Taylor - prezident Last Gang Labels a dlhoročný hovorca populárnej speváčky. "Možno sa to nezdá, ale má nezávislého ducha a chce si byť istá, že kariéra kapely bude napredovať v zdravom tempe. Je veľmi dôležité, aby si nová kapela na kvalitnej nezávislej značke budovala svoje meno postupne."

Nelly Furtado sa Fritza Heldera rozhodla podporiť aj preto, že dvaja z členov jeho kapely sú jej koncertnými tanečníkmi. Na margo labelu priznáva, že nikdy nemala v úmysle založiť Nelstar pod hlavičkou svojho domovského vydavateľstva Interscope (Universal). "Som tam šťastná a bolo by skvelé, keby tam Fritz jedného dňa dostal ponuku na nahrávaciu zmluvu. Ale zároveň si myslím, že je lepšie začať ako indie. Keď ste nová kapela a upíšete sa major labelu, je to akoby vás hodili do ohňa."

"Plus, ja som vždy tajne chcela byť nezávislý umelec. Keď som bola tínedžerka, milovala som Ani DiFranco a dúfala som, že budem môcť tiež robiť niečo také. Major vydavateľstvo zmenilo môj osud, ale teraz si užívam nové spojenie so svetom indie," dodala 30-ročná speváčka.

--
Zdroj: Billboard.com

Súvisiaci interpreti: Nelly Furtado