Česká world music skupina Evolution Dejavu tento týždeň vydala v digitálnej verzii debutový album s názvom 'Evolution'. Ako kompaktný disk sa objaví na hudobnom trhu 2. apríla. Kapela na svojej prvej dlhohrajúcej nahrávke prináša rytmicky bohatú zmes tanečných bítov a afrických, arabských a šamanských rytmov.

Kapela vo svojich textoch reflektuje súčasný stav sveta, teda politiky, ako aj celého systému spoločnosti. "Snažíme sa poukazovať na základné problémy sveta, na veľmi malú toleranciu a v niektorých skladbách sa dotýkame tiež tematiky nášho českého systému," uviedol frontman skupiny David Žyla.

Evolution Dejavu nahrávali svoj nový album v ostravských štúdiách. Obsahuje deväť skladieb, k úvodnej piesni 'Baraka' vznikne i videoklip. Ako zvukár a jediný hosť sa na platni podieľal Radim Vaněk.

Šesťčlenná kapela Evolution Dejavu pochádza zo severnej Moravy. Jej ethno groove je ovplyvnený worldmusic, elektronikou, ale najmä ostravským undergroundom a industrialom. Okrem tradičných nástrojov ako bicie a gitary používajú mnoho netradičných nástrojov z celého sveta. Evolution Dejavu už koncertovali aj v rakúskych a poľských kluboch. V roku 2004 ich vyhlásili za objav festivalu Colours of Ostrava.

Agentúru SITA o tom informoval Přemysl Štěpánek z vydavateľstva Indies Scope Records.

--
Zdroj: SITA
Foto: Ed-tribe.cz