Black Dice, jedna z kľúčových skupín americkej nezávislej scény, prichádza po prvýkrát na Slovensko. Okrem nej na pódium A4-nultého priestoru v Bratislave v nedeľu 26. apríla vystúpi aj domáci projekt 1/x.

Zriedkavú možnosť počuť naživo nadžánrovú hudbu ponúkne koncert, ktorý sa v bratislavskej A4-ke uskutoční už dnes večer.

Americké trio Black Dice totiž vo svojej experimentálnej tvorbe čerpá z tak rôznych vplyvov ako je indie-rock, elektronika, psychedélia šesťdesiatych rokov, breakbeat, industrial, world music či hip-hop.

Black Dice (oficiálny web|Myspace) hrávajú po boku renomovaných alternatívnych legiend ako sú Residents alebo svojich generačných súputníkov zo skupiny Animal Collective v kluboch, ale aj na veľkých festivalových pódiách. Dokážu to zmiešať veľmi muzikálne a zároveň svojsky, čo oslovuje rôznorodé publikum, ktoré by sa na jednom koncerte len tak ľahko nestretlo.

Skupina, považovaná za jednu najvplyvnejších na newyorskej nezávislej scéne funguje od roku 1997 a dodnes vydala päť albumov. Ten posledný má názov 'Repo' a vyšiel len pred niekoľkými týždňami. Práve s ním sa predstavia Black Dice v rámci svojho európskeho turné aj prvýkrát na Slovensku.

Predskokanom ich bratislavského koncertu je domáca formácia 1/x. Ambiciózne duo mladých muzikantov ponúka symbiózu analógových nástrojov s digitálnou technikou. Neobvyklou inšpiráciou hudobného dua je dielo matematika Mehenru Fishera.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Lenka Bednárová z A4 - nultého priestoru. Bližšie informácie nájdete na stránke www.a4.sk.