Magazín Rhythm v spolupráci so známymi svetovými bubeníkmi Chadom Smithom (Red Hot Chili Peppers), Peterom Erskineom, Joeym Jordisonom (Slipknot) a Thomasom Langom vytvoril rebríček sto najlepších bubeníckych beatov histórie. Absolútnym víťazom sa stal beat Clydea Stubblefielda v skladbách The Funky Drummer Parts 1 & 2 speváka Jamesa Browna.

Pieseň 'Funky Drummer' sa v dvoch verziách nachádza na jeho kompilácií s názvom 'In the Jungle Groove', ktorá vyšla v roku 1986. Po prvý raz bola však nahraná už v roku 1969 a dodnes je jednou z najsamplovanejších skladieb histórie. Bicie z tejto skladby použili pri tvorbe svojich beatov mnohí hip-hopoví ale aj drum&bassoví producenti.

Na druhé miesto zaradili zostavovatelia rebríčka beat Johna Bonhama v skladbe 'When The Levee Breaks' skupiny Led Zeppelin z roku 1971. Aj na trojke je beat z prelomu šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov, za ktorým stojí bubeník Zigaboo Modeliste reprezentujúci neworleanský funk v skladbe 'Cissy Strut' kapely The Meters. V Top 10 rebríčka sa okrem iných nachádza aj legendárna skladba 'Smells Like Teen Spirit' od Nirvany či 'Back In Black' od Austrálčanov z AC/DC.

Top 10 najlepších bubeníckych beatov hudobnej histórie podľa magazínu Rhythm:

1. The Funky Drummer Parts 1 & 2 - James Brown
2. When The Levee Breaks - Led Zeppelin
3. Cissy Strut - The Meters
4. Take Five – Dave Brubeck
5. Back In Black – AC/DC
6. Won't Get Fooled Again – The Who
7. Sing, Sing, Sing – The Benny Goodman Orchestra
8. Smells Like Teen Spirit - Nirvana
9. Ballroom Blitz – The Sweet
10. Cold Sweat – James Brown

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: James Brown