Vetroplach spoločne s Tomášom Slobodom a jeho projektom Sounds Like This minulý piatok rozospievali bratislavský klub Randal. Koncert sa uskutočnil v rámci ich spoločného turné s názvom 1+1 tour, na ktorom už chlapci stihli odohrať vystúpenia v Banskej Bystrici a Dolnom Kubíne. Pre kapelu Vetroplach to boli prvé tri "comebackové" koncerty po ročnej prestávke.

"Sme radi, že na nás ľudia nezabudli a prišli," povedal tesne po speváckom výkone v Randale pre agentúru SITA líder Jozef Vrábel. Dôvodom prerušenia spolupráce bol odchod frontmana do Anglicka. "Mal som pocit, že kapela len prestupuje, že to nesmeruje nikam," povedal spevák.

"Potreboval som si vyvetrať hlavu, tak som odišiel na sedem mesiacov do Anglicka. Skoro tri mesiace som ani nedržal gitaru v ruke, potom som si jednu kúpil a skladal piesne," dodal. Na koncerte z nich zaznela napríklad nová skladba s pracovným názvom 'Do práce'.

Okrem iných ďalej zahrali 'Ty mi budeš rozumieť', 'Smej sa', 'Tak to ide', 'Poďte k nám', 'Tancuj, tancuj' a ďalšie, ktoré si prítomní zaspievali a zatancovali si spolu s kapelou. "Mnohí sa nás pýtajú, prečo sme na turné, keď nemáme novú platňu. My však potrebujeme zahrať zopár klubových koncertov, aby sme zistili, či na nás ľudia nezabudli a zahrať si nové pesničky," dodal Vrábel.

Vetroplach chystá aj nový album, ktorý by sa mal na trhu objaviť začiatkom septembra. "Nahrávať začneme v lete, zatiaľ máme nejakých 20 skíc piesní," povedal spevák a basgitarista. "Niektorí muzikanti si možno prípravu CD užívajú, u nás je to makačka vo veľkom časovom strese. Treba robiť fotky, booklety a sú hádky," uviedol Vrábel. "Na druhej strane, keď je album hotový a ľuďom sa to páči, je to úľava," uzavrel spevák.

1+1 tour pokračuje už zajtra v Nitre, koncom týždňa v Žiline (30. apríla), Martine (1. mája) a v Ružomberku (2. mája). Vetroplach a Tomáš Sloboda Sounds Like This spoločné koncertovanie zavŕšia 7. mája v Prievidzi.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Vetroplach