Megakoncert hviezdy sa uskutoční na amfiteátri. V nedeľu 16. augusta vystúpi jedna z najpopulárnejších kapiel 70. a 80. rokov - Saragossa Band. Skupina prerazila v roku 1977, odvtedy predala milióny nosičov po celom svete.

Saragossa Band je známa tým, že či už ide o festivaly, koncerty alebo galavečery, spieva vždy naživo. Kapela produkuje melodickú tanečnú hudbu, ktorej znakom je juhoamerický feeling. Ich pesničky dokážu zabaviť ľudí rôznych vekových skupín.

prvý singel z roku 1977 'Big Bamboo', napísaný v zložitom dialekte karibiku papiamento, sa prehnal diskotékami a medzinárodnými hitparádami.

Aj ďalšie hity 'Zabadak', 'Agadou', 'Rasta man', 'Disco Boogie Boogie' či 'Malaika' si získali srdcia milovníkov tanečnej hudby.

O úspešnosti skupiny svedčia milióny predaných albumov, popredné priečky vo svetových hitparádach a množstvo vypredaných turné na všetkých kontinentoch.

Podľa slov organizátorov koncertu v Nitre Saragossa Band nemá žiadne hviezdne maniere. Medzi ich hlavnými požiadavkami bolo kvalitné ubytovanie, všetci šiesti členovia kapely vrátane dvoch technikov chcú mať samozrejme samostatné izby.

Špeciálne požiadavky kapela nemala ani ohľadne gastronómie, za zmienku snáď len stojí, že traja členovia kapely sú vegetariáni.

Pred vystúpením Saragossy Band sa o zábavu v štýle 70. - 80. rokov postarajú traja najznámejší oldies DJ Slovenska - Dušan Marušák z Bratislavy, Laco Hradský zo Zvolena a Tomáš Gavalčík z Nitry.

Po nich vystúpi predkapela The Brazen Head, ktorá poslucháčov pripraví na samotného headlinera. Vstup na amfiteáter bude od 17.00 h., podujatie potrvá približne do 22-ej hodiny.

Na amfiteátri budú mať návštevníci možnosť občerstviť sa grilovanými špecialitami a nápojmi v stánkoch a stanoch. Organizátori nezabudli ani na rodiny s deťmi, pre najmladších účastníkov bude pripravený veľký skákací hrad.

Informácie poskytol redakcii portálu Hudba.sk Mário Holka.

Súvisiaci interpreti: Saragossa Band