Na najvplyvnejšom internetovom portáli zaoberajúcom sa predajom elektronickej tanečnej hudby, Beatport.com, sa 15. januára v rebríčkoch objavil aj aktuálny zoznam obľúbených tanečných skladieb člena Depeche Mode, Martina Goreho. Medzi desiatkou songov sa popri menách ako Dustin Zahn, Adam Beyer, Psycatron, či Alex Long objavil aj slovenský producent Bennito V a jeho track 'Pila' z najnovšieho EP vydaného na nemeckom labeli 3rd Wave Music..

Nové EP sa aj vďaka podpore Martina Goreho za necelý týždeň vyšplhalo na 39. priečku Top 100 Techno Chart.

Martin Lee Gore, spoluzakladateľ a stály člen svetoznámej hudobnej formácie Depeche Mode, ktorá za tri dekády svojej existencie urobila ozajstnú revolúciu v oblasti elektronickej a popovej muziky, a vôbec hudby ako takej, je verejnosti známy ako najmä ako spevák, gitarista a skladateľ, ktorý sa podpísal pod skladby ako 'Personal Jesus', či 'Enjoy the Silence'.

V roku 1999 mu Britská akadémia skladateľov a hudobných autorov (British Academy of Composers & Songwriters) udelila významné ocenenie the Ivor Novello Award za medzinárodný prínos hudbe práve v súvislosti so skladaním piesní pre Depeche Mode. V neposlednom rade je to však aj vynikajúci remixér a v posledných rokoch aj úspešný DJ prezentujúci modernú scénu svetového minimalistického a experimentálneho techna.

Bennito V, vlastným menom Vladislav Ďurkáň, je 24-ročný Prešovčan, ktorý sa začal naplno venovať produkcii elektronickej hudby pred vyše štyrmi rokmi. V súčasnosti má vydaných niekoľko zaujímavých EP singlov v zahraničných vydavateľstvách. V úlohe remixéra sa v týchto dňoch objavil na najnovšom projekte úspešného slovenského DJa a producenta Jozefa Mihalika 'Pedagog EP', na ktorý prispel dvoma tech-house remixmi. Čoskoro bude jeho diskografia doplnená ďalším remixom na zaujímavom EP 'Radio' od ďalšieho známeho slovenského producenta Drahosha.

Priaznivci techna mali možnosť vypočuť si Bennita V aj v úlohe DJa na mnohých letných festivaloch a klubových akciách a je zrejmé, že po tomto úspechu na medzinárodnej scéne sa bude za mixážnym pultom objavovať čoraz častejšie. Fanúšikovia elektronickej tanečnej hudby o tomto mladom talente určite ešte budú počuť.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Vladislav Ďurkáň alias Bennito V.