Druhé semifinálové kolo Eurosong Contest 2010 prinieslo na obrazovky zvučné i menej zvučné mená. Do boja o postup sa však všetci účinkujúci pustili s rovnakou chuťou. Favorizovaní "superstaristi" Martina Schindlerová a Tomáš Bezdeda nesklamali a postúpili do národného finále.

Prvé postupové miesto si však na základe diváckeho hlasovania a hodnotenia poroty vyspievala speváčka Mista so skladbou 'Emotions', ku ktorej si sama napísala text i skomponovala hudbu. Z druhého miesta priamo do finále poputuje Tomáš Bezdeda a jeho pieseň 'Na strechách domov'.

Tretie miesto patrilo kapele Aya a ich melancholickej piesni 'Do neba volám'. Na štvrtom mieste sa umiestnila speváčka Soňa so skladbou 'Skús ma viesť'. Tá sa v šiestom štvrťfinále umiestnila na prvom mieste. Prekvapivo až z piateho, ale predsa len postupového miesta pôjde do národného finále aj Martina Schindlerová s citlivou skladbou 'Môžeš ísť'. Poslednými postupujúcimi sa stali členovia skupiny Free Voices, ktorí skladbou 'Z osnov' vdýchli do publika veľmi sviežu atmosféru.

Tesne pred bránami postupu sa umiestnila nová tvár slovenskej hudobnej scény Dáška Kostovčik a Peter Bič Project s baladou 'Dážď'. Rovnako nepostupujúcou sa prekvapivo stala aj formácia Smola a hrušky, ktorej skladba 'Pridaj si ma' skončila na ôsmom mieste. Na deviatom mieste sa umiestnil Martin Konrád so svojou autorskou skladbou 'Ja viem', v ktorej skĺbil zvuk sláčikov s príjemnými gitarovými tónmi. Desiate miesto patrilo včera večer Petrovi Bažíkovi a jeho rockovej piesni 'Paradise vs. Babylon'.

Predposledné miesto sa ušlo skupine Horská chata, ktorá sa postarala o zaujímavé vystúpenie, keď skladbu 'Myslíš, že vieš kto som?' doplnili o adrenalínové vizuálne spracovanie, o ktoré sa postarala kaskadérsko - akrobatická dvojica zo skupiny Team SX. Rebríček diváckeho a porotcovského hlasovania uzavrela kapela Alone, ktorej skladba 'Strašne mi chýbaš', bude v národnom finále chýbať.

Hosťom večera sa stala skupina Tublatanka. Jej líder Maťo Ďurinda si zaspomínal na rok 1994, kedy práve jeho skupina so skladbou 'Spomienka na Doda' reprezentovala Slovensko na Eurosongu v Írskom Dubline. Okrem toho prezradil, že kapela momentálne pracuje na novom štúdiovom albume, ktorý bude energický a melodický. Producentsky sa na albume podieľa Juraj Kupec. Fanúšikovia tejto legendárnej skupiny sa teda po štyroch rokoch môžu tešiť na dlho očakávanú novinku.

Veľké národné finále sa uskutoční už túto nedeľu 28. februára, kedy sa definitívne dozvieme, kto pôjde Slovensko reprezentovať do Osla.

Výsledky 2. semifinále:

1. Mista - Emotions - SMS 14,2% = 12 bodov + porota 11 bodov = 23 bodov
2. Tomáš Bezdeda - Na strechách domov - SMS 9,7% = 10 bodov + porota 10 bodov = 20 bodov
3. Aya - Do neba volám - SMS 9,0% = 8 bodov + porota 12 bodov = 20 bodov
4. Soňa - Skús ma viesť - SMS 13,0% = 11 bodov + porota 5 bodov = 16 bodov
5. Martina Schindlerová - Môžeš ísť - SMS 7,8% = 6 bodov + porota 7 bodov = 13 bodov
6. Free Voices - Z osnov - SMS 9,1% = 9 bodov + porota 3 body = 12 bodov

7. Dáška Kostovčik & Peter Bič Project - Dážď - SMS 6,7% = 4 body + 8 bodov = 12 bodov
8. Smola a hrušky - Pridaj si ma - SMS 5,6% = 2 body + porota 9 bodov = 11 bodov
9. Martin Konrád - Ja viem - SMS 8,5% = 7 bodov + porota 2 body = 9 bodov
10. Peter Bažík - Paradise vs. Babylon - 6,9% = 5 bodov + porota 4 body = 9 bodov
11. Horská chata - Myslíš, že vieš, kto som? - 3,7% = 1 bod + porota 6 bodov = 7 bodov
12. Alone - Strašne mi chýbaš - 5,8% = 3 body + porota 1 bod = 4 body

--
Text: Miroslava Kuracinová
Foto: Stv.sk/eurosong2010

Súvisiaci interpreti: Mista