Skupina The Bridgeheads dnes zverejnila prekvapujúci spôsob vydania debutového albumu. Fanúšikovia si budú môcť nahrávku s názvom Foreigners s jedenástimi skladbami stiahnúť zdarma od 22. mája zo stránky kapely, kde bude k dispozícii na neurčitú dobu. Ak sa im bude páčiť, sú požiadaní o ňom blogovať a odporučiť ho ďalej k tým, čo by ho taktiež mali počuť. Možno sa medzi nimi nájde aj kupca unikátneho originálu fyzického nosiča...

Kapela verná svojim výtvarným koreňom totiž dá 11. novembra 2010 na aukciu jediný ručne vyrobený originál albumu. Ten obsahuje dvanástu skladbu, ktorú nebude počuť nikto iba jeho jediný vlastník, dAsKovu originálnu olejomaľbu, kresby a ručne napísané texty, ktoré boli použité na booklet, a taktiež podpisy členov kapely. Vyvolávacia cena tohto exkluzívneho originálu CD nosiča je 10 000 libier.

"Album, na ktorom sme paracovali posledné 3 roky, sa volá Foreigners. Môže vyžadovať viac vypočutí, aby sa odhalila celá jeho hodnota a detaily, taktiež na vstrebanie netradičného zvuku bez basgitary. Priali by sme si, aby bol počúvaný ako celok, aj z toho dôvodu som sa rozhodol spraviť video na každú zo skladieb," uvádza dAsK v online dopise pre návštevníkov oficiálnej stránky.

Skupina zatiaľ neohlásila tradičné fyzické vydanie albumu, no manažérka kapely potvrdila, že je v pláne a bude obsahovať 11 skladieb, rovnako ako spomínaný free download. Frontman Tomáš dAsK taktiež ku každej skladbe na albume vytvoril plnohodnotný klip (kde okrem réžie robil kameru, svetlá, strih, postprodukciu, animácie a kresby). Videá bude kapela zverejňovať postupne, no už teraz si ukážky z nich môžete pozrieť na oficiálnej stránke Thebridgeheads.com, kde nádete aj dalšie zaujímavé informácie o kapele.


The Bridgeheads - Foreigners LP Trailer

Tracklist albumu Foreigners:

01. Secret Ink
02. Gold Rush
03. Tinnitus
04. My Town
05. Bullies
06. Fire
07. Friendship
08. Best Ones
09. Boys
10. Fiction
11. Pi

Redakciu Hudba.sk informovala Patrícia Kochanová, manažérka kapely The Bridgeheads.

Foto: Thebridgeheads.com