Návštevníkov českého koncertu amerického pop-punkového tria Green Day, ktorý sa uskutoční v utorok 29. júna na Výstavisku Incheba Expo Praha v Holešoviciach, čaká veľkolepá šou. Skupina vystúpi na veľkom pódiu s rozmermi 40 x 18 metrov, ktoré nedávno využila napríklad aj kapela Metallica na tohtoročnom festivale Sonisphere. "Vďaka tomu aj diváci ďalej od pódia v kategórii normálne státie budú mať výborný výhľad a kapelu takmer na dosah ruky," uviedol Borek Jiřík z usporiadateľskej agentúry Charm Music.

Pripravená bude veľká LED stena aj dve veľkoplošné obrazovky, diváci sa môžu tešiť na výnimočnú pyrotechnickú šou. Ako agentúru SITA informoval Jiří Sedlák z ArtsMarketing, inštrukcie a zoznam pre pyrotechnické efekty majú viac ako 40 strán.

Tím Green Day sa privezie ôsmimi autobusmi, vybavenie dovezú 13 kamiónmi. Predkapela Billy Talent príde s jedným kamiónom a dvoma autobusmi, českú kapelu The Pooh privezie autobus mestskej hromadnej dopravy.

Pre samotných členov Green Day bude okrem šatní pripravených aj niekoľko ďalších miestností, a to meditačná chill-out miestnosť s pohovkami, "vojenská miestnosť", rodinná miestnosť, skúšobňa a posilňovňa, kde budú mať vlastné činky a posilňovacie stroje. Kapela si dovezie aj vlastné práčky a jedna miestnosť bude určená výhradne pre ich kostýmy.

Green Day do Českej republiky zavítajú v rámci európskeho turné k ich ostatnej štúdiovke 21st Century Breakdown (2009), za ktorú získali Grammy v kategórii Najlepší rockový album. Táto nahrávka debutovala na prvom mieste v americkom rebríčku Billboard 200 a na čelo rebríčka najpredávanejších albumov sa dostala aj vo Veľkej Británii, Mexiku, Kanade, Japonsku, Taliansku, Francúzsku alebo v Nemecku. Z albumu 21st Century Breakdown vyšli single 'Know Your Enemy', '21 Guns', 'East Jesus Nowhere' a '21st Century Breakdown'. V Prahe by však mali budúci utorok zaznieť aj ich staršie hity ako 'American Idiot', 'Basket Case', 'Holiday', 'Minority' či 'Good Riddance (Time of Your Life)'.

Areál koncertu otvoria o 16:00, kapela The Pooh vystúpi pár minút pred 18:00, koncert Billy Talent je naplánovaný na 18:45 a Green Day svoju šou odštartujú o 20:00.

--
Zdroj: SITA
Foto: ArtsMarketing.cz

Súvisiaci interpreti: Green Day