Jeden z najväčších hudobných festivalov na Slovensku - Topfest 2010 pri Novom Meste nad Váhom - bude tento rok používať zvukový systém spoločnosti, ktorej služby využívajú na svojich koncertoch Pearl Jam, Aerosmith, Rammstein, Depeche Mode, Peter Gabriel či Pink. Tento systém bol použitý aj pri otváracom ceremoniáli futbalových MS v Juhoafrickej republike.

Na všetkých štyroch pódiách Topfestu bude zvuk rovnakej značky, spolu až 270 kusov aparátu. Zvukový systém doviezli do Nového Mesta nad Váhom z festivalu Sonisphere v Turecku. "Toľko ozvučovacieho aparátu jednej značky v našich končinách na festivale ešte nebolo použité. Systém, ktorý opäť využijeme na hlavnom pódiu, zaručuje rovnakú kvalitu zvuku do vzdialenosti 300 metrov a teda po zvukovej stránke je jedno, či budete priamo pod pódiom, alebo na konci areálu," uviedol Rasťo Jozefek, ktorý má na starosti technickú stránku Topfestu.

Obzvlášť nás teší, že na festival sa príde osobne pozrieť aj zástupca spoločnosti Peter Owen, ktorý je jedným z najuznávanejších odborníkov v tejto oblasti," dodal Jozefek. Hlavné pódium bude opäť o čosi väčšie - tento rok bude mať rozmery 53,2 x 16 x 16 metrov a väčšie budú aj použité LED obrazovky na hlavnom pódiu, ktoré budú mať tento rok rozmery 6 x 4 metre a za zvukovou réžiou tento rok pribudne ešte jedna o rozmere 4 x 3 metre. Kompletné technické vybavenie festivalu privezie 24 kamiónov. Elektrickú energiu festivalu zabezpečí 30 generátorov s výkonmi od 50 do 1000 kVA.

V poradí siedmy ročník slovenského hudobného festivalu Topfest v areáli oproti Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom otvorí svoje brány už vo štvrtok 1. júla. Na hlavnom pódiu sa od 18:00 predstaví talianska metalová kapela Linea 77, slovenská punková legenda Konflikt a pop-punková skupina Rybičky 48 z Českej republiky. Celkovo na štyroch pódiách vystúpi viac ako 70 interpretov.

Headlinerom rockového podujatia je tento rok trash-metalová kapela Megadeth. Staršie ročníky sa môžu tešiť na hity od Status Quo, chýbať nebude ani každoročný hosť, skupina Kabát. Tohtoročný festival sa bude niesť tiež v znamení comebacku Inekafe, ktorí v rámci koncertnej šnúry s názvom 15 rokov Tour 2010 (1995 - 2010) odohrajú jeden z troch exkluzívnych česko-slovenských koncertov.

Na svoje prvé zoznámenie so slovenskými fanúšikmi sa teší hviezda holandských pódií, DJ a producent Menno de Jong. Predstaví sa aj kontroverzný holandský "Dirty Rocker" Ronald van Gelderen, známy live prvkami počas svojich šou. Tanečný stage doplní aj samostatné vystúpenie umelca menom Alex M.O.R.P.H. Na Topfeste zahrajú aj Cavalera Conspiracy, ATB, Desmod, Polemic, Horkýže Slíže, Para, Aneta Langerová, Smola a hrušky či Talkshow. Dvojdňová vstupenka stojí 33 eur, VIP vstupenky sú už vypredané.

Zoznam potvrdených interpretov 7. ročníka festivalu Topfest:
(1. - 3. júla 2010, areál oproti Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom)

Megadeth, Status Quo, Cavalera Conspiracy, Iné kafe, Kabát, Horkýže Slíže, Desmod, Polemic, Para, Aneta Langerová, Smola a hrušky, Talkshow, Charlie Straight, UKND, HT, Metropolis, Alone, Citron, Harlej, Škwor, Kochanski, Funny Fellows, Traktor, Grobiani, Bank of Joe, Mad Frequency, Devil Street 13, Aurora, The Fialky, Vision Days, Rómeó Vérzik, MF, Pyopoesy, Prague Ska Conspiracy, Načo Názov, Fast Food Orchestra, Depresy, Ex-Tip. Doctor P.P., Brainscan, Werglův Pjos, Punkreas, Fuera Fondo, Podfuck, Odpad, Galadriel, Majster kat, Hospital Bukra, Doga, Paddy and the Rats, Borra, Hovnocuc, The Downhill, Sociální teror, Goodbye Lenin, City, ATB, Kosheen Live PA, Menno de Jong, Ronald van Gelderen, Alex M.O.R.P.H., Nitrous Oxide, Linea 77, Konflikt, Rybičky 48, Snovonne, Plastic Swans, Dharma Inc.

Informácie agentúre SITA za organizátorov poskytol Ján Kakaščík.

--
Zdroj: SITA
Foto: Pavol Karell - Topfest.sk