Elektronické hudobné zoskupenie Daft Punk vydá 23. novembra nový štúdiový album, ktorý bude zároveň soundtrackom k sci-fi snímke Tron: Legacy. Zverejnil to internetový obchod Amazon.com. Skupina ani vydavateľstvo sa k tejto správe zatiaľ nevyjadrili. Zatiaľ posledným štúdiovým albumom francúzskeho dua je viac ako päť rokov stará nahrávka Human After All (2005). Po nej sa ešte prezentovali živým albumom Alive 2007, za ktorý dostali v roku 2009 dve ceny Grammy.

Skupina Daft Punk, ktorú tvoria Guy-Manuel de Homem-Christo a Thomas Bangalter, vznikla v roku 1993 v Paríži. Známymi sa stali už debutovou nahrávkou Homework (1997), ktorá obsahovala okrem iných aj single Da Funk a Around the World. O štyri roky neskôr vydali album Discovery (2001) s hitmi One More Time alebo Harder, Better, Faster, Stronger.

Daft Punk sú známi aj tým, že kladú dôraz na vizuálnu prezentáciu svojej tvorby a špecifické sú ich živé vystúpenia. Počas svojho pôsobenia na scéne sa ukázali napríklad na festivaloch ako Lollapalooza, Oxegen, RockNess, či Wireless.

--
Zdroj: SITA
Foto: Daftpunk.com

Súvisiaci interpreti: Daft Punk