Debutový sólový album frontmana kapely The Killers Brandona Flowersa, ktorý nesie názov Flamingo, ovládol britský albumový UK Chart. Medzi singlami boduje skladba Start Without You od speváčky Alexandry Burke.

Brandon Flowers vydal svoj prvý sólový singel s názvom Crossfire 23. augusta a debutoval s ním na ôsmom mieste britského rebríčka singlov. Aktuálne je skladba až na dvanástej priečke, no v albumovom rebríčku dokázal Flowers so svojím debutom zosadiť z prvého miesta americkú hviezdu Katy Perry a jej nahrávku Teenage Dream.

Aj keď ohlásenie vydania Flowersovho sólového albumu sprevádzali špekulácie o rozpade skupiny The Killers, spevák to poprel a vyhlásil, že jeho sólový projekt formáciu posilní.

Na trojke medzi albumami je eponymná debutová nahrávka anglickej skupiny The xx z roku 2009, ktorá sa vrátila do prvej desiatky po minulotýždňovom zisku prestížneho hudobného ocenenia Mercury Prize za najlepší britský alebo írsky album roka. Druhou najvyššie umiestnenou novinkou je na štvrtom mieste debut formácie Hurts, ktorý nesie názov Happiness. Prvú päťku uzatvára americký raper Eminem a jeho siedma štúdiová nahrávka Recovery. Za ním nasleduje ďalšia novinka - nahrávka Audio Secrecy od americkej rockovej kapely Stone Sour.


Brandon Flowers - Crossfire

V singlovom rebríčku debutuje na prvom mieste speváčka Alexandra Burke so skladbou Start Without You, ktorú s ňou nahral americký raper Laza Morgan. Pre 22-ročnú Londýnčanku je to už tretí singel, ktorý sa prebojoval na čelo UK Chartu. Predtým sa jej to podarilo s piesňami Hallelujah (2008) a Bad Boys (2009), ktorú naspievala s raperom Flo Ridom. Singel sa objaví na reedícii jej debutového albumu Overcome (2009), ktorý vyšiel pôvodne, ešte bez Start Without You, v októbri minulého roku.

Druhé a tretie miesto sa oproti predchádzajúcemu vydaniu rebríčka nezmenilo - na dvojke je Katy Perry a jej Teenage Dream a na trojke Taio Cruz s hitom Dynamite. Predchádzajúca jednotka, skladba Please Don't Let Me Go britského speváka Ollyho Mursa, klesla na štvrtú priečku.

Piate a šieste miesto obsadili novinky - pieseň For the First Time, ktorá sa nachádza na druhom štúdiovom albume kapely The Script s názvom Science & Faith, a skladba Party Girl z pripravovanej nahrávky Above the Noise od formácie McFly. Prvú desiatku uzatvára štvrtá najvyššie umiestnená novinka v aktuálnom rebríčku. Je ňou singel This Day od Emmy Gillespie, ktorá sa s ním pod umeleckým menom Emma's Imagination prebojovala do finále britskej talentovej súťaže Must Be The Music.


Alexandra Burke feat. Laza Morgan - Start Without You

Top 10 britského rebríčka singlov (5. septembra 2010 - 11. septembra 2010):

1. Alexandra Burke featuring Laza Morgan - Start Without You
2. Katy Perry - Teenage Dream
3. Taio Cruz - Dynamite
4. Olly Murs - Please Don't Let Me Go
5. The Script - For the First Time
6. McFly - Party Girl
7. Eminem featuring Rihanna - Love The Way You Lie
8. Katy B - Katy On A Mission
9. Flo Rida featuring David Guetta - Club Can’t Handle Me
10. Emma's Imagination - This Day

Top 10 britského rebríčka albumov (5. septembra 2010 - 11. septembra 2010):

1. Brandon Flowers - Flamingo
2. Katy Perry - Teenage Dream
3. xx - xx
4. Hurts - Happiness
5. Eminem - Recovery
6. Stone Sour - Audio Secrecy
7. Biffy Clyro - Only Revolutions
8. Mumford & Sons - Sigh No More
9. Eliza Doolittle - Eliza Doolittle
10. Lady Gaga - The Fame/Monster

Informácie pochádzajú z webovej stránky Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Brandonflowersmusic.com

Súvisiaci interpreti: The Killers