V dňoch 23. – 26. septembra 2010 sa v kinách Palace Cinemas Eurovea, Mladosť a Dom kultúry Zrkadlový háj uskutoční prvý ročník festivalu hudobných filmov MAFF 2010 – Music and Film Festival. Ako napovedá už jeho názov – film spája dva svety - hudobný a filmový.

V piatok 24.9. bude od 20:00 hod. v hoteli Carlton otvorená festivalová Tančiareň, ktorá je organizovaná v spolupráci s Bratislava Hot Serenaders pod taktovkou Juraja Bartoša. Jazzový prejav orchestra Bratislava Hot Serenaders je umocnený zmyslom pre humor a show a vizuálnu atmosféru okrem iného dotvárajú aj samotné dobové kostými. Použitie autentických nástrojov, starostlivo prepracované aranžmány a štýlové výkony sólistov prinášajú autentický zvuk, aký je možné poznať z filmov či starých nahrávok. Ich hudbu doplnia ukážky z nemých filmov.

V sobotu 25.9. sa v Dome kultúry Zrkadlový háj o 19:30 hod. uskutoční projekcia dokumentu Petra Krištúfka Momentky o Dežovi Ursinym, po ktorej bude nasledovať koncert skupiny Teatro Fatal. Teatro Fatal je súčasný moderný minimalistický quintet oscilujúci na pomedzí klasickej hudby, ethnic music, avantgardy, popu a roku. Jeho členmi sú - Jakub Ursiny (klavír/spev), Ivo Jankovič (kontrabas), Jana Butorová (husle/spev), Martin Štefík (husle) a Peter Vavro (gitara). Jakub Ursiny tak priamo nadviaže tam, kde Momentky končia.

V posledný deň festivalu (26.9.) sa v Dome kultúry Zrkadlový háj o 19:30 hod. uskutoční premiéra stredometrážneho dokumentu Petra Kováčika Slnko stúpa o skupine Longital, po ktorej bude nasledovať koncert.

Festival je určený širokej verejnosti. Viac informácií a podrobný program nájdete na www.maff.sk.

Redakciu Hudba.sk informoval Matej Šálek zo SALEK Production.

--
Foto: Serenaders.sk