Spevák a gitarista kapely The Bridgeheads Tomáš dAsK mal v piatok 17. septembra v popoludňajších hodinách v Bardejove vážnu nehodu, keď následkom pádu z 5. medziposchodia utrpel zranenie obličky, brušnej časti, stratu krvi, niekoľkonásobné zlomeniny a taktiež pomliaždeniny svalov a ciev. Srdce a mozog zostali nepoškodené. Speváka sa lekárom v bardejovskej Nemocnici sv. Jakuba podarilo čiastočne stabilizovať. Na prevoz do Košíc, kde by mal podstúpiť viacero operácií, však zatiaľ nie je pripravený.

Okolnosti nehody nie sú zatiaľ známe, záležitosť momentálne vyšetruje polícia. Podľa spevákových najbližších však išlo o nehodu v dôsledku zdravotných ťažkostí pretrvávajúcich už niekoľko mesiacov.

Manažment kapely vylúčil možnosť pokusu o samovraždu a zároveň požiadal verejnosť o darovanie krvi skupiny 0+. Záujemcovia tak môžu urobiť na transfúznej stanici v Bardejove alebo Fakultnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach. Viac informácií o tom, kto môže darovať krv, je na webovej stránke Červeného kríža Redcross.sk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Juraj Cagáň - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: The Bridgeheads