Organizátori speváckej ankety Slávik 2010 včera spustením hlasovania odštartovali jej trinásty ročník. Hlasovanie v ankete o najobľúbenejších interpretov slovenskej populárnej hudby formou SMS správ, hlasovacích kupónov i internetu potrvá až do 11. novembra. Odovzdať hlas svojmu favoritovi však budú môcť ľudia aj počas priameho prenosu v piatok 26. novembra.

Svoje minuloročné prvenstvo v hlavných kategóriách bude obhajovať Peter Cmorik, Zuzana Smatanová a skupina Desmod.

Slávnostný ceremoniál sa bude konať v bratislavskej Starej tržnici. "Časť programu bude vo vnútri, časť bude open-air," uviedol Pavol Danišovič z Produkčného domu Forza. Dodal, že vonku, na druhom pódiu dostanú priestor menšinové žánre.

Počas deväťdesiatich minút vystúpi na dvoch scénach viac ako päťdesiat účinkujúcich vrátane spomenutých obhajcov prvenstiev. Trojica Cmorik, Smatanová a Kuly z Desmodu sa na stredajšej tlačovej konferencii zhodla, že nie sú poverčiví, trinástka pre nich nie je nešťastným číslom a preto sa 13. ročníka Slávika neboja, práve naopak.

Anketu Slávik 2010 vyhlásili v troch hlavných kategóriách: spevák, speváčka a skupina. Okrem toho budú dekorovaní aj Skokan roka, Objav roka a Rádioslávik pre najvysielanejšieho domáceho interpreta. Partnerský denník Slávika opäť vyhlasuje anketu o Hit roka 2010 a jeden z partnerských portálov po prvý raz anketu o najlepšiu webovú stránku interpreta.

--
Zdroj: SITA
Foto: Forza