Rocková diva LeRa naštartovala svoje jesenné aktivity na vyššom rýchlostnom stupni a prináša niekoľko noviniek. Prvou sú zmeny v zostave kapely. K tomuto kroku motivovala LeRu chuť rozvíjať svoj koncertný potenciál a v neposlednom rade nahrávanie debutového albumu.

Hudobnú spoluprácu s gitaristom Mišom Kovalčíkom a bubeníkom Lacim Kováčom, ktorí ju na koncertoch sprevádzali doteraz, si pochvaľovala z každého uhla pohľadu. Ich limitom však bola pracovná vyťaženosť v iných projektoch.

"Uvedomila som si, že pokiaľ chcem riešiť LeRu profesionálne a stopercentne, musím si určiť priority. Jednoducho, dozrel čas na to, aby sa LeRa posunula ďalej bez kompromisov," vysvetľuje LeRa, vlastným menom Lenka Salmanová.

"Preto som sa rozhodla pre menší konkurz, na ktorom som síce kládla dôraz napr. aj na imidž, ale dominantnou črtou pre mňa bolo, aby chlapci mali radi hudbu a naša spolupráca nebola pre nich iba prvoplánová kvôli peniazom alebo sláve," dodala ambiciózna speváčka.

Jej voľba padla na gitarového divocha z Get Explode Juraja Baču, ktorého bude alternovať Martin "Turi" Nagy, bubeníka Jozefa Gorela, basgitaru a sólovú gitaru si do svojho portfólia zapísal Ľuboš Ďurech. Nová zostava okamžite ponúkla dynamické rockové verzie, s ktorým bez čipkovaných fráz rozbalili živelnou energiou napratanú rockovú žúrku. "Dala som šancu mladým hudobníkom a po každom koncerte, či skúške som o správnosti môjho rozhodnutia presvedčená viac a viac. Okrem profesionálneho prístupu sa môžem u chlapcov spoľahnúť aj na to, že za každých okolností zažijeme kusisko srandy," dodala s úsmevom LeRa.

LeRa je autorsky samostatnou speváčkou, pretože ako zdôraznila, frontman kapely by mal dokázať komponovať aj sám. Práve táto charakteristická črta LeRinho rockového životopisu jej pomohla k producentskej spolupráci s Ivanom Táslerom na jej debutovom albume s pracovným názvom Tebe a mne. Krst a vydanie CD sú naplánované na začiatok budúceho roka. V ponuke bude 12 skladieb vrátane singla Každá sa môže zmýliť k pripravovanej kampani proti domácemu násiliu na ženách, plus bonus, ktorý si zatiaľ necháva LeRa ako prekvapenie.

"Autorsky sa na piesňach podieľam prevažne ja s mojím dvorným gitaristom Ľubošom Ďurechom, ktorý je nesmierne kreatívnym muzikantom a vo veľkej miere nám pomáha basgitarista IMT Smile Lukáš (Kolivoška, pozn. red.). K albumu prezradím zatiaľ len toľko, že ľudia si na ňom nájdu rockové vypaľováky s modernými aranžmánmi, ale chýbať nebudú ani pohodovejšie balady pre slabšie povahy," poznamenala s úsmevom LeRa.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Imrich Makó, PR a produkčný manažér.