Tento týždeň sa koná česká časť turné The Uniques, na ktorú bratislavská indie skupina vyrazila spolu z pražskými Kazetami. Po šiestich koncertoch v Čechách bude na budúci týždeň nasledovať päť vystúpení na Slovensku: od 26. do 30. októbra sa postupne predstavia v Nitre, Žiline, Bratislave, Trenčíne a v Košiciach. The Uniques sa posledné dva roky rozbiehali na rôznych frontoch – na koncertoch v Prahe s Dead Kids, v Lipsku s Metal On Metal, v Bratislave s The Cinematics, v Košiciach s PPE.

Tento týždeň sa koná česká časť turné The Uniques, na ktorú bratislavská indie skupina vyrazila spolu z pražskými Kazetami. Po šiestich koncertoch v Čechách bude na budúci týždeň nasledovať päť vystúpení na Slovensku: od 26. do 30. októbra sa postupne predstavia v Nitre, Žiline, Bratislave, Trenčíne a v Košiciach.

The Uniques sa posledné dva roky rozbiehali na rôznych frontoch – na koncertoch v Prahe s Dead Kids, v Lipsku s Metal On Metal, v Bratislave s The Cinematics, v Košiciach s PPE.

Koncom roka 2009 vznikli hitovky Wild a Dungeon, ktoré pôvodný gitarový post-punkový zvuk The Uniques posunuli bližšie k elektronike a new wave. V auguste tohto roku skupina vydala svoj debutový album From The Dust, novátorský amalgám indie štýlov.

Nahrávka vznikla ako DIY – The Uniques svoj album nielen nahrali, ale aj sami produkovali, mastrovali a vydali. Sami si ho aj predávajú na koncertoch a na webe theuniques.bandcamp.com. Na koncertoch The Uniques obecenstvo dostáva obrovskú dávku energie a radosti zo silných, originálnych a aranžmánovo prepracovaných pesničiek. Po vydaní albumu je logickým krokom koncertná šnúra. Prvé regulérne turné The Uniques absolvujú s českým objavom roka - skupinou Kazety z Prahy. Na bratislavskom koncerte sa obidve skupiny predstavia ako hostia na krste nového albumu electro-popovej úderky Puding pani Elvisovej.

Kazety so svojím debutovým albumom spôsobili na českej scéne malú senzáciu. Kapela bola nominovaná na cenu Anděl v kategórii alternatívna hudba, neskôr vznikol aj remixový album Social Remix Happening. "Na koncertoch predstavíme niekoľko nových pesničiek, a novú projekciu." prezrádzajú Kazety, a dodávajú: "Naša budúcnosť je nejasná, rovnako ako naše posolstvo. Niet na čo čakať, koniec je blízko!"

Kazety sú David Doubek aka Ventolin, Johana Švarcová a Jiří Havlíček. Johana Švarcová si ako herečka zahrala v novom filme Roberta Sedláčka Najväčší z Čechov. Úplnou novinkou Kaziet je októbrová premiéra videoklipu k pesničke Depilace (v remixe od Midi Lidi).


Kazety - Depilace (Midi Lidi remix)

The Uniques + Kazety - slovenská časť turné:

26. 10. - Stará pekáreň, Nitra
27. 10. - Stanica, Žilina
28. 10. - MMC klub, Bratislava (krst albumu PPE)
29. 10. - Lúč, Trenčín
30. 10. - Tabačka, Košice

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Elek Kubicsko, PR manažér kapely The Uniques. Viac na www.theuniqu.es a www.kazety.net.