V duchu slogana "Život a show na ostrí noža" sa 5. novembra niesol exkluzívny krst najnovšej kompilácie vydanej pri príležitosti 25. výročia vzniku skupiny Metalinda. Slovenská televízia uvedie pri tejto príležitosti v sobotu 27. novembra o 20:15 rovnomenný trojhodinový dokument o tejto legende slovenského rocku.

Metalinda oslávila 25 rokov svojej existencie naozaj vo veľkom štýle – v luxusnom Hoteli Albrecht, kde whisky tiekla prúdom a atmosféra bola nabitá nostalgiou, spomienkami a pozitívnou energiou. Krstilo sa značkovou whisky, ktorú osobne priniesol Jožo Ráž, líder skupiny Elán. Krstným otcom bol spevák ďalšej rockovej legendy - Maťo Ďurinda z Tublatanky. Na pódiu sa počas koncertu Metalindy vystriedali prakticky všetci bývalí i súčasní členovia kapely, medzi ktorými nemohol chýbať ani jej najznámejší spevák Paľo so svojím typickým "drapákovsky" drapľavým hlasom.

Zdravá rockerská rivalita šla na krste bokom a nahradili ju gratulácie, priateľské objatia a slová uznania. Najväčšiu poklonu kapele zložil jej krstný otec Maťo Ďurinda, ktorý vo svojom príhovore okrem iného povedal, že koncert Metalindy je súvislým dvojhodinovým prúdom hitov, čo na Slovensku dnes dokáže predviesť iba máloktorá kapela.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Daniela Sámelová.

Súvisiaci interpreti: Metalinda