V rámci európskeho turné sa v Bratislave už tento piatok 3. decembra zastaví unikátny medzinárodný orchester The European Saxophone Ensemble, ktorý tvorí tucet saxofonistov a saxofonistiek. Hudobné teleso zložené z dvanástich umelcov z dvanástich krajín vzniklo v roku 2008 a môže sa pýšiť titulom Cultural Ambassador of the European Union.

Tento unikátny čisto saxofónový súbor, hrajúci takmer na všetkých typoch saxofónov, vedie známy poľský skladateľ a dirigent Cezariusz Gadzina. Vo svojej práci sa The European Saxophone Ensemble sústreďuje na nové hudobné diela, ktoré poslucháčom umožnia odhaliť plné bohatstvo a paletu možností saxofónu. Jedným z cieľov zoskupenia je lámať bariéry medzi rôznymi hudobnými štýlmi - ich repertoár zahŕňa široké spektrum žánrov, od súčasnej hudby cez avantgardný jazz až po klasickú hudbu.

V programe koncertu, ktorý sľubuje nevšedný umelecký zážitok, zaznejú skladby poľských, nemeckých, bulharských a belgických skladateľov. Koncert sa koná v Slovenskom rozhlase so začiatkom o 19:00.

Dokument o The European Saxophone Ensemble:





Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Lenka Bednárová.