Členovia britskej kapely Beady Eye na čele s frontmanom Liamom Gallagherom pomenovali svoj debutový album Different Gear, Still Speeding. Nahrávka vyjde 28. februára a bude obsahovať 13 skladieb vrátane už zverejneného singla s názvom Bring The Light. Ten skupina predstavila 10. novembra na svojej oficiálnej stránke Beadyeyemusic.co.uk, odkiaľ si ho mohli fanúšikovia zadarmo stiahnuť. K debutovému singlu vznikol aj videoklip.

Beady Eye album nahrávali v lete v londýnskych štúdiách RAK, pričom o produkciu sa postaral Steve Lillywhite (U2, Dave Matthews Band, The Smiths...). Kapelu založil Liam Gallagher minulý rok po odchode jeho staršieho brata Noela z Oasis. Okrem neho ju tvoria ďalší traja bývalí členovia Oasis Gem Archer, Andy Bell a Chris Sharrock. Bell však na rozdiel od Oasis nehrá v Beady Eye na basgitaru, ale rovnako ako Archer na gitaru.

Štvorčlennú zostavu budú počas koncertov dopĺňať basgitarista Jeff Wootton a klávesák Jay Darlington, ktorý v tejto pozícii pôsobil už počas vystúpení Oasis.


Beady Eye - Bring the Light

Tracklist albumu Beady Eye - Different Gear, Still Speeding:

01. Four Letter Word
02. Millionaire
03. The Roller
04. Beatles And Stones
05. Wind Up Dream
06. Bring The Light
07. For Anyone
08. Kill For A Dream
09. Standing On The Edge Of The Noise
10. Wigwam
11. Three Ring Circus
12. The Beat Goes On
13. The Morning Son

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Beadyeyemusic.co.uk