Legendárna britská heavy metalová skupina Motörhead tento týždeň uviedla na trh svoj nový štúdiový album. Na novinke s názvom The Wörld Is Yours to pánom šlape ako za mlada a napriek tomu, že frontman Lemmy oslávi na Štedrý deň už 65. narodeniny, popis nového albumu od časopisu Týden je veľmi výstižný - "balád sa obávať netreba".

Motörhead sú často označovaní ako priekopníci speed metalu či thrash metalu. Jeho zvuk definovali na konci sedemdesiatych rokov, kedy prišli s dovtedy neslýchanou kombináciou tradičného metalu s rýchlym a surovým zvukom punk rocku. Od tej doby na svojom štýle nič nezmenili - dodnes sa držia metalovej estetiky aj divokých gitarových riffov. Pekelnú jazdu predvádzajú aj na čerstvom albume The Wörld Is Yours. Nahrávkou navyše symbolicky oslavujú aj 35. rok fungovania kapely.

Zároveň ňou nadväzujú na biografickú knihu a filmový dokument o spevákovi Lemmy Kilmisterovi, ktoré zachytávajú veľmi pestrý život jedného z najväčších konzumentov drog a alkoholu v hudobnej histórii. Vydanie albumu The Wörld Is Yours avizoval singel Get Back In Line, kapela zároveň znovu nahrala skladbu Ace of Spades a novú verziu poskytla na internete na voľné stiahnutie.


Motörhead - The Wörld Is Yours

--
Zdroj a foto: EMI

Súvisiaci interpreti: Motörhead