Na svojom poslednom predvianočnom vystúpení prevzal Robo Opatovský platinové ocenenie za predaj nahrávky Vianočný album, z ktorej sa za dva roky predalo viac ako paťtisíc kusov. Album obsahuje cover verzie známych svetových vianočných skladieb, ale aj jeho vlastné piesne.

"Anita Soul a môj malý synovec Filip ho pokrstili diamantom. O dva roky neskôr sa nosič pokrstený diamantom stal platinový," tešil sa pri preberaní ceny Robo, ktorému priamočiary názov platne poradil Richard Müller.

Úspešnú nahrávku Robo naplnil vlastnými verziami notoricky známych vianočných hitov ako White Christmas, Jingle Bells či Last Christmas, ktoré doplnil svojimi skladbami Čas sviečok, Vianočná pošta alebo Prvé Vianoce.

Platina za Vianočný album (2008) bola bodkou za ďalším úspešným rokom 2010 v Robovej kariére. Začal už na jar účinkovaním v národnom kole Eurosongu so skladbou Niečo máš, ktorá sa stala jeho tohtoročným najväčším hitom. Veľký ohlas malo aj dueto Opatovského s Monikou Bagárovou Prší, ktorej videoklip si k dnešnému dňu na Youtube pozrelo takmer 740 tisíc ľudí.


Robo Opatovský a Monika Bagárová - Prší

Na budúci rok plánuje Opatovský skompletizovať a vydať nový štúdiový album. "Spolupracujem s Tomášom Gajlíkom a Igorom Kmeťom juniorom. Vyzerá to tak, že výsledkom našej práce bude pozitívny, veselý tanečný album," dodáva Robo. Prvý singel by sa mal v rádiách objaviť už na jar.

Vianočné sviatky strávil Robo s manželkou Katkou a tradične ich trochu nedobrovoľne spojil aj s narodeninami, ktoré má 25. decembra. Na Silvestra čakajú Roba Opatovského dve vystúpenia – v Banskej Bystrici a a vo Zvolene.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, manažérka Roba Opatovského.

--
Foto: Boris Džurňák

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský