V živote banskobystrickej kapely Mukatado bol jednoznačne prelomovým rok 2009, no práve počas uplynulých dvanástich mesiacov sa skupina na scéne etablovala. Okrem množstva koncertov predstavila videoklip k remixu skladby Prečo so mnou spíš a vyskúšala si spoluprácu s profesionálmi z televízneho prostredia.

"Rok 2010 hodnotím určite pozitívne, pre nás s kapelou bol hlavne koncertný. Vyskúšali sme si aj tvorbu pesničky do televízneho seriálu. Začiatkom roka sme dostali ponuku na zloženie titulnej skladby k seriálu TV JOJ - Prvé oddelenie. Výsledkom bola skladba With me, pri ktorej sme spolupracovali s producentom Martinom Hudákom a Martinom "Pycom" Rauschom. Takže rok 2010 bol pre nás aj rokom nových hudobných spoluprác," zhodnotila uplynulý rok speváčka Janka Kozáková.

"V prípade Mukatada ma určite najviac potešili koncerty s kapelou po celom Slovensku. Čo sa týka ďalších našich hudobných aktivít, som veľmi rada, že sa nám podarilo dokončiť projekt na podporu mladých kapiel z banskobystrického regiónu. Jeho úspešným zavŕšením bola kompilácia Volume 1, ktorá má veľmi dobré ohlasy. Vďaka tomuto projektu sme objavili veľa hudobných talentov. Napr. kapela Švepes, ktorá je tiež na kompilácii, práve dokončuje v našom štúdiu svoj debutový album, ktorý plánujeme vydať v našom vydavateľstve PJ Records začiatkom nového roka," dodala Janka o tom, čo ju v roku 2010 najviac potešilo.


Mukatado - Prečo so mnou spíš

Členovia kapely však nezaháľali ani autorsky. Mukatado má už pripravené skladby na nový štúdiový album, ktorý by sa mal na trh dostať v prvej polovici roku 2011. "Začiatok roka sme si vyhradili čas na nahrávanie nového albumu a celú prípravu okolo samotného vydania. Takže sa veľmi teším na nové skladby, na spoluprácu s novými ľuďmi a na koncerty s kapelou. Naše druhé CD by sme chceli vydať ešte pred letom a potom by sme ho radi čo najviac predstavili na letných koncertoch a festivaloch," prezradila sympatická speváčka. "Taktiež v rámci nášho hudobného štúdia PJ Sound Studio pripravujeme zaujímavý projekt pre hudobníkov z celého Slovenska. Viac ešte neprezradím, ale určite sa fanúšikovia novej muziky majú na čo tešiť."

Čo priniesol rok 2010 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

--
Foto: Lukáš Kimlička

Súvisiaci interpreti: Mukatado