Red Bull Music Academy prichádza po destináciách ako Barcelona, Kapské Mesto, Toronto, Sao Paulo, Londýn, či Melbourne, do Tokia. Mesto, ktoré má povesť raja lovcov vinylových platní a techniky, privíta Akadémiu už 23. októbra. V období do 25. novembra 2011 sa tu uskutoční rada workshopov, štúdiových sessions a večierkov, ktoré istotne potešia každého milovníka hudby.

Medzinárodný workshop Red Bull Music Academy sa koná každý rok v inom meste. Počas dvoch 14-dňových kurzov sa za stenami Akadémie stretávajú tí najlepší z hudobného sveta. V rámci aktuálneho ročníka tohto jedinečného projektu môžu svoju prihlášku podať všetci producenti, hudobníci, speváci i DJovia. Bližšie informácie, ako aj konkrétne registračné pokyny nájdete na
www.redbull.sk/rbma. Registrácia je nutná do 4. apríla 2011.

Jednotlivé nahrávky bude hodnotiť porota, ktorá pozostáva zo zástupcov slávnych vydavateľstiev, hudobných novinárov a členov štábu Akadémie. Odborníci vyberú dohromady dve skupiny po 30 účastníkov zastupujúcich široké spektrum hudobných štýlov a úrovní skúseností - od pesničkárov až po konštruktérov vlastných hudobných nástrojov, autorov orchestrálnych skladieb či digitálnych beatmakerov.

"V Tokiu budú mať vybraní účastníci možnosť zúčastniť sa prednášok priekopníkov i hudobných rebelov súčastnosti. Nasledovať budú nočné jam sessions, pri ktorých sa hlboké znalosti a inšpirácia prevedú do praxe v štúdiách pripravených špeciálne pre túto akciu. Účastníci tiež dostanú možnosť vystúpiť v niektorom z najslávnejších tokijských klubov. Ak ste sa niekedy rozprávali s niektorým účastníkom z bývalých ročníkov – napríklad s Hudsonom Mohawkom a Flying Lotusom z Warpu, alebo s idiosynkratickým tureckým spevákom Ahuom – viete, že Akadémiu vždy popisujú ako akciu, ktorá mení smer," hovorí Mr. X Robo Brieška, zástupca RBMA pre Slovensko.

"Minulý rok v Londýne prednášala detroitská legenda Moodyman o KDJ gospele a obľúbený cityboy Mark Ronson vysvetľoval pôvod svojich zvukov. Zasvätené informácie o tajomstvách rapu predávali Jay Electronica a americký priekopník minimalizmu Steve Reich, zatiaľ čo Henrik Schwarz a Bugge Wesseltoft prezradil svoj vizionársky prístup k jazzu a housu. Elektronická umelkyňa Cosey Fanni Tutti nám dovolila nahliadnuť do zdrojov svojej syntézy, zatiaľ čo nemeckí Modeselektor prekračovali hranice techna a hiphopu pri improvizovanej live session v prednáškovej sále," dodáva.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Robo Brieška alias Mr. X pre Slovensko.