Členovia britskej folk-rockovej skupiny Mumford & Sons oznámili, že svoj druhý štúdiový album plánujú nahrať do konca tohto roka. Podľa slov klávesáka a perkusionistu Bena Lovetta kapela už šesť skladieb zložila, pričom pred samotným nahrávaním albumu ich chce "odskúšať" na koncertoch.

"Chceme druhý album nahrať do konca roka, pričom dúfame, že pred samotným nahrávaním budeme nové skladby hrávať na koncertoch," uviedol pre magazín Rolling Stone Lovett. Na nasledovníkovi debutu Sigh No More (2009) by sa mala nachádzať aj skladba Lover Of The Light, ktorú už Mumford & Sons niekoľkokrát naživo odohrali. "Snažíme sa skladať lepšie skladby a písať lepšie texty. A ak nakoniec budeme mať 10 až 15 skladieb, ktoré budú lepšie než Lover Of The Light, tak táto pieseň nakoniec skončí napríklad ako B-strana nejakého singla," dodal Lovett.

Mumford & Sons v apríli odohrajú niekoľko koncertov v USA, pričom niektoré z nich budú súčasťou Railroad Revival Tour. Počas tohto turné bude kapela bývať aj skladať nové skladby priamo vo vlakoch, ktorými sa bude presúvať medzi jednotlivými mestami. Z tohto turné následne vznikne dokumentárny film.

Informácie pochádzajú z webstránky nme.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Mumfordandsons.com