Pop-rocková kapela Hex predstavuje nový klip, ktorý nakrútila k titulnej skladbe svojho aktuálneho albumu Ty a ja. Nahrávku obsahujúcu dvanásť piesní vydala skupina koncom roka 2010. Album bol hneď po vydaní dostupný zdarma na Hudba.sk v sekcii MP3 Albumy, ale každý, kto sa za digitálnu verziu rozhodol zaplatiť, sa zapojil do súťaže o gitaru s podpismi členov kapely. Víťaz je dnes známy - jeho, resp. jej meno sa dozviete v článku.

Singel Ty a ja v týchto dňoch rotuje vo vysielaní slovenských rádií. Darí sa mu najmä v éteri Rádia_FM, kde vyskakuje na popredné miesta v rebríčkoch počúvanosti. Videoklip natáčali členovia skupiny Ďuďo, Yxo, Fefe a Tybyke začiatkom apríla v priestoroch Kuul fabrik s režisérom Jozefom Kohárym. Natočené zábery následne podliehali postprodukcii celé tri týždne, klip totiž obsahuje rôzne netradičné triky.

Premiéra klipu


Hex - Ty a ja (z albumu Ty a ja, 2010)

Na albume Ty a ja okrem titulného songu figurujú aj ďalšie chytľavé piesne ako Mám chuť, Zabehnuté koľaje, Poďme sa zabávať, Slnko lieči, Nekonečný príbeh, či pre Hex veľmi netradičná pieseň Dýchaj, dýchaj. Na albume spolupracovalo viacero známych slovenských hudobníkov. Medzi inými raper Vec, speváčky Zdenka Predná a Jana Kirschner, producent Tomáš Sloboda, ale aj Marek Rakovický z Lavagance.

Kapela už pripravuje ďalší klip ku skladbe Prepadlisko, na ktorej spolupracovali so speváčkou Janou Kirschner. Klipu sa režijne ujal Juraj Janiš, ktorý má na svedomí napríklad videoklip skupiny Talkshow k piesni These Lights. Novinkou, ktorou Hex poteší svojich fanúšikov je aj remixový album platne Ty a ja, ktorý chystá kapela vydať už v priebehu mája.

Skupina Hex bude hrať v lete na viacerých letných festivaloch. Uvidíme ich napríklad na Bažant Pohode (7.-9.7.), na piešťanskom Grape Festivale (12.-13.8.), ale aj tradične na ich "domácom" festivale Kozel Žákovic Open (22.-23.7.).

Vyhlásenie výhercu súťaže o gitaru

Cenu vyhráva Júlia Pošteková z Čadce, blahoželáme! Pripájame dôkazový materiál o existencii podpísanej gitary, ktorá čoskoro poputuje na Júliinu adresu :)



Informácie, foto a videoklip pre Hudba.sk poskytla Regina Annušová za kapelu Hex.