Projekt IAMX ktorý založil bývalý člen kapely Sneaker Pimps Chris Corner, už zajtra (19.5.) odohrá svoj prvý slovenský koncert po štyroch rokoch. V rámci turné Fire & Whispers Tour 2011 vystúpi IAMX v bratislavskom Majestic Music Clube. Predkapelou bude francúzsko-nemecké duo Noblesse Oblige.

Corner založil IAMX v roku 2004 po svojom odchode zo Sneaker Pimps a do dnešného dňa sa mu s projektom podarilo vydať štyri štúdiové albumy: Kiss & Swallow (2004), The Alternative (2006), Kingdom of Welcome Addiction (2009) a aktuálny album Volatile Times, ktorý vyšiel len pred dvoma mesiacmi. Na koncerte predstaví novinky ale aj hity zo starších albumov, ktoré si slovenské publikum v minulosti obľúbilo na festivaloch Pohoda a Hodokvas, či na klubových vystúpeniach kapely (vrátane bývalého Babylonu, v ktorom dnes sídli MMC).

Od posledného slovenského koncertu IAMX ubehla dlhá doba a projekt medzitým vydal dva albumy. Doterajšie vystúpenia na Slovensku znamenali pre Chrisa Cornera a jeho extravagantnú kapelu vždy väčší a väčší úspech. Koncerty IAMX sú nabité energiou, provokáciou a aktuálne turné aj drsnejším elektronickým zvukom. Kapela sa v MMC predstaví v zostave Chris Corner (spev, gitary, bicie), Janine Gezang (klávesy, bassová gitara, bicie), Alberto Alvarez (gitary), Jon Harper (bicie), Caroline Weber (perkusie).


IAMX - Ghosts of Utopia (z albumu Volatile Times, 2011)

Po koncerte IAMX sa bude konať after party v štýle indie a alternatívnych hitov, ktorú majú na starosť DJi Diablo a Krto zastupujúci značku Electrify Your Mind, ktorá pravidelne organizuje populárne Depeche Mode party, no do Bratislavy priniesli napríklad aj Sarah Blackwood (Dubstar, ex Client).

Podujatie začína o 20:00. Predpredaji vstupeniek na koncert IAMX v MMC nájdete na www.majestic.sk a v sieti Ticketportal.


Noblesse Oblige - The Great Electrifier

--
Zdroj: Majestic.sk
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk