U našich juhozápadných susedov žije hudobná scéna cez leto nielen festivalmi, ale aj kvalitnými klubovými a open air koncertami. K najväčším lákadlám budú vo Viedni určite patriť vystúpenia skupín Limp Bizkit, Disturbed či Dream Theater.

Počas júna a júla sa zhodne predstavia v rovnakom priestore - v klube Planet.tt Gasmoter. Známy kultúrny stánok sa nachádza na okraji Viedne neďaleko diaľnice. Aj vďala polohe je vyhľadávaným a obľúbeným miestom návštevníkov hudobných akcií zo Slovenska, Čiech i Maďarska. Milovníci open air koncertov si už teraz môžu brúsiť zúbky na The Hives či vystúpenie Jeff Becka, ktorých čaká v júni viedenská Arena Open Air. Na druhej strane - takmer rozprávkové prostredie čarovného Wiesenu južne od Viedne bude hostiť aktuálne jednu z najžiadanejších alternatívnych kapiel - Arcade Fire.

V hanbe počas začínajúceho sa leta nezostanú ani Slováci. Viac než dôstojným reprezentantom na viedenskej scéne budú už 9. júna bratislavskí From Our Hands. Na pódiu sa "potlačia" spolu s americkým objavom VersaEmerge. Vstupenky na všetky podujatia z produkcie Skalar music sa na Slovensku predávajú exkluzívne v sieti Eventim.

Vybrané podujatia:
- Disturbed, Special Guest: Sevendust, Caliban, 7. jún, Planet.tt Gasometer Wien
- VersaEmerge feat. From Our Hands, 9. jún, Chelsea Wien
- The Hives, 16. jún, Arena Open Air Wien
- Rob Zombie, 20. jún, Planet.tt Gasometer Wien
- Arcade Fire, 22. jún, Ottakringer Arena Wiesen
- Limp Bizkit 5. júl, Planet.tt Gasometer Wien
- Skindred 7. júl, Flex Wien
- Dream Theater 27. júl 2011 Planet.tt Gasometer Wien

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz zo Skalar Music. Viac na www.skalarmusic.at.

--
Foto: Zdenko Hanout - Skalar music