Frontman kapely Rolling Stones Mick Jagger, reggae hudobník Damian Marley, speváčka Joss Stone, britský hudobník David A. Stewart a indický skladateľ A. R. Rahman vytvorili zoskupenie, ktoré nazvali Super Heavy. Formácia vznikla už pred dvoma rokmi, keď Stewart zavolal Jaggerovi zo svojho domu na Jamajke a navrhol mu spoločný projekt.

"Diskutovali sme o experimentoch a neskôr sme prešli na hlasy. Celé sa to zrodilo z tejto konverzácie," prezradil 58-ročný Stewart, ktorý sa preslávil predovšetkým spoluprácou so skupinou Eurythmics. Jaggerovi sa tento nápad zapáčil a následne sa obaja rozhodli k projektu prizvať Marleyho, Stone a Rahmana. "Chceli sme dosiahnuť konvergenciu rôznych hudobných štýlov. Hudba je veľmi rôznorodá, od reggae cez balady až po indické skladby v jazyku Urdu," vysvetlil Jagger.

Hudobníci uplynulých 18 mesiacov nahrávali skladby na svoj debutový album, ktorý by mal vyjsť na jeseň. Keď sa prvýkrát stretli v štúdiu v Los Angeles, ani jeden z nich nemal predstavu, ako presne má ich hudba znieť. "Nevedeli sme, čo robíme. Proste sme hrali a robili hluk," dodal Stewart. Názov zoskupenia vznikol taktiež neplánovane, keď Marley spieval 'heavy, heavy, heavy, heavy, super heavy' a následne hudobníkom napadlo, že je to dobrý názov. Názov ani presný termín vydania ich debutového albumu nie je zatiaľ známy.

--
Zdroj: SITA
Foto: Nme.com