Martinská kapela Horská Chata po boku Guano Apes, Skunk Anansie, Paradise Lost úspešne predstavila na jarnom turné nový album 4, ktorý v Bratislave pokrstil Maťo Ďurinda z Tublatanky. S prichádzajúcim letom sa pritom hudobníci okolo lídra Martina Vantúcha predstavia až na dvadsiatich open air podujatiach.

Fanúšikovia štvorice hudobníkov z Martina sa môžu v lete tešiť na veľkých akciách v Čechách aj na Slovensku. Najväčší úspech zaznamenala skupina u organizátorov jedného z najväčších metalových festivalov v strednej a východnej Európe Masters of Rock, ktorý sa každoročne koná vo Vizoviciach. Skupinu si organizátori vybrali z niekoľkých stovák prihlásených hudobných skupín. Headlinermi festivalu sú Twisted Sister, Hammerfall, Amorphis, Guano Apes, U.D.O., Heloween a ďalší. V Čechách sa skupina predstaví aj na podujatí Basinfirefest.

S Guano Apes sa Horská Chata vystrieda okrem spomínaného Masters Of Rock aj na festivale v Snine Rock Pod Kameňom. Začiatkom júla sa táto štvorica slovenských hudobníkov predstaví na prešovskom Dobrom Festivale, kde okrem iného vystúpia kultoví Skunk Anansie a špička domácej hudobnej scény. "Letné festivaly majú svoje čaro a hrať na nich spoločne s hviezdami typu Guano Apes je pre nás motiváciou a satisfakciou za všetko úsilie, ktoré do Horskej Chaty vkladáme. Veľká vďaka patrí predovšetkým našim fanúšikom, bez ktorých by to všetko nemalo zmysel," zhodnotil spevák Martin Vantúch.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér kapely Horská Chata.