Na Slovensko v jeseni opäť zavíta britská skupina Dreadzone, ktorej žánrový záber siaha od dubu a reggae, cez techno až po rock. Šesťčlenná formácia sa 25. októbra predstaví v rámci európskeho turné v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC). Prvých 50 vstupeniek na státie je v predpredaji za špeciálnu cenu 15 eur, potom sa zvýši na 17 eur. Lístky na sedenie sa dajú kúpiť za 25 eur.

Dreadzone sa v máji prezentovali kompilačnou nahrávkou The Good, The Bad And The Dread - The Best Of Dreadzone (2011). Ich poslednou štúdiovkou je album Eye on the Horizon (2010). Najväčšími hitmi kapely sú skladby ako Zion Youth, Captain Dread, Little Britain či Earth Angel pochádzajúce z druhej polovice 90. rokov.

Skupina v roku 2003 vystúpila na 7. ročníku festivalu Pohoda, v roku 2007 si ju mohli vychutnať návštevníci banskobystrického Barbakanu a novozámockého Aquabeatz. Kapela má za sebou aj vystúpenie na Pyramid stagei na kultovom britskom podujatí Glastonbury a v minulosti sa predstavila aj na budapeštianskom Szigete.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/gregdread