Americká hip-hopová skupina M.O.P. pracuje na spoločnom albume s nemeckým produkčným duom Snowgoons. Zatiaľ nepomenovaná nahrávka by mala vyjsť ešte v tomto roku prostredníctvom vydavateľstva Babygrande Records.

"Snowgoons nám práve poslali beaty. Fame a ja sme teraz v štúdiu a pracujeme na skladbách. Projekt by mal byť hotový do konca budúceho týždňa. Chceme ku každej skladbe nakrútiť aj videoklip, takže natočíme pre tento projekt minimálne desať videí," uviedol pre Conspiracy Radio Billy Danze, pričom sa vyjadril aj k otázke hosťujúcich interpretov.

"Možno tam budeme mať aj nejakých hostí, ale myslím si, že spojenie M.O.P. a Snoowgoons je samo osebe dostačujúce. Keď si tento album vypočujete, budete spokojní," dodal Danze.

M.O.P. (akronym pre Mash Out Posse) vznikli v roku 1992 v newyorskom Brooklyne v zložení Billy Danze a Lil' Fame, pričom táto zostava sa odvtedy nezmenila. Debutovali o rok neskôr singlom How About Some Hardcore?, ktorý sa nachádzal na soundtracku filmu House Party 3 (1994). Ich prvým albumom sa stala nahrávka To the Death (1994), po ktorej nasledovali Firing Squad (1996) a First Family 4 Life (1998).

Slávu získali však až svojím štvrtým albumom Warriorz (2000), ktorý obsahoval hitový singel Ante Up (Robbin Hoodz Theory). V roku 2004 vydali ešte nahrávku Mash Out Posse, na ktorej skombinovali hip-hop s rockom. Nasledujúci rok Billy Danze a Lil' Fame podpísali zmluvu s vydavateľstvom G-Unit Records, ktoré založil 50 Cent. Tento label opustili po troch rokoch, pričom počas tohto obdobia vydali iba dve kompilácie - St. Marxmen (2005) a Ghetto Warfare (2006). Zatiaľ posledným albumom tohto dua je Foundation (2009).

Nemecké produkčné duo Snowgoons vzniklo v roku 1999 a tvoria ho DJ Illegal a Det, pričom v rokoch 2008 a 2009 bol členom formácie aj DJ Waxwork. Na svojom konte majú nahrávky German Lugers (2007), Black Snow (2008), A Fist In The Thought (2009), The Trojan Horse (2009), Kraftwerk (2010) a The Iron Fist (2011). Ako hostia sa na ich albumoch predstavili napríklad členovia zoskupenia Army Of The Pharaohs, ďalej Ill Bill, Torae, Skyzoo, Smif N Wessun alebo Killah Priest.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/mashoutpossegunit