Desiatky fanklubov speváka Michaela Jacksona sa spojili, aby organizátorom pripravovaného spomienkového koncertu pre Kráľa popu poslali otvorený list, v ktorom žiadajú jeho zrušenie. Tridsaťpäť fanklubov z celého sveta uviedlo, že podujatie, na ktorom majú vystúpiť napríklad Christina Aguilera, Smokey Robinson či Cee Lo Green, "je odsúdené na neúspech".

Jednou z vecí, ktoré fanúšikovia usporiadateľom vyčítajú je skutočnosť, že spomienková akcia s názvom Michael Forever - The Tribute Concert sa má konať v čase súdneho procesu s Conradom Murrayom, osobným lekárom Michaela Jacksona obvineným z jeho neúmyselného zabitia.

V liste na stránke Fans Against Michael Forever Tribute na sociálnej sieti Facebook kritizovali tiež prehnane vysokú cenu vstupeniek, nejasnosti v súvislosti s tým, ktoré charitatívne organizácie dostanú výťažok z koncertu, ako aj neschopnosť usporiadateľov garantovať účasť ohlásených účinkujúcich. "Zneuctenie a poškvrnenie odkazu Michaela Jacksona" tým, že na zoznam účinkujúcich pribudla kapela Kiss, bola podľa nich poslednou kvapkou. Basgitarista Kiss Gene Simmons totiž minulý rok otvorene priznal, že nepochybuje o tom, že Kráľ popu zneužíval deti.

Spomienkový koncert sa má konať 8. októbra na Millennium Stadium vo waleskom meste Cardiff, ktorý pojme okolo 75-tisíc divákov. Spoločnosť Global Live Events, ktorá podujatie organizuje, však zatiaľ nezverejnila, koľko lístkov už predala, prípadne koľko ich ešte zostalo pre verejnosť. Ich cena sa pohybuje od 55 do 240 libier (v prepočte 63 až 274 eur). Koncert by mali vysielať aj platené televízne spoločnosti z celého sveta. Medzi potvrdenými umelcami, ktorí na podujatí vystúpia, sú napríklad speváčky Christina Aguilera a Leona Lewis, popová formácia JLS, spevák a raper Cee Lo Green z Gnarls Barkley, legenda vydavateľstva Motown Smokey Robinson či britská hviezda R&B Craig David.

Vystúpenie speváčky Beyoncé by si mali fanúšikovia vychutnať prostredníctvom satelitného prenosu. Hold Kráľovi popu vzdajú aj ďalší interpreti, ktorých mená organizátori postupne zverejňujú. Chýbať však budú spomínaní Kiss, ktorých účasť organizátori odvolali po skorších protestoch zo strany fanúšikov.

Informácie zverejnila webová stránka billboard.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Joel Ryan (foto.sita.sk)