Waleského speváka Toma Jonesa prepustili z monackej nemocnice, kde sa zotavoval z dehydratácie. "Sir Tom opustil nemocnicu v utorok, cíti sa veľmi dobre," uviedol hovorca 71-ročného umelca. Hudobníka v sobotu hospitalizovali v zdravotníckom zariadení Centre Hospitalier Princesse Grace v Monte Carle, kde mal pôvodne stráviť len jednu noc. Prečo sa jeho pobyt v nemocnici predĺžil do utorka, nie je známe.

V sobotu sa mal v Monte Carle uskutočniť koncert v rámci spevákovho trojmesačného turné. Podľa vyhlásenia spevákovho hovorcu mnohé z jeho vystúpení boli na miestach, ktoré práve zasiahli letné horúčavy. "Sirovi Tomovi lekári v sobotu večer nedovolili vystúpiť v Monte Carle pre silnú dehydratáciu. Pre Toma, kapelu a všetkých, ktorí sa podieľajú na organizácii turné, to bolo nesmierne sklamanie," uviedol vo vyhlásení.

Ako však hovorca dodal, Jones "nemá žiadne problémy so srdcom, ako o tom informovali médiá". Slávny spevák by má 23. novembra v rámci svojho turné zavítať aj do Brna. Vstupenky na koncert "Tigra z Walesu" sa predávajú v sieti TicketPro za 890 až 1490 českých korún (v prepočte približne 35 až 59 eur).

Tom Jones, vlastným menom Thomas John Woodward, sa narodil 7. júna 1940 vo waleskej dedine Treforest. Spievať začal ako tínedžer na rodinných stretnutiach a svadbách. Keď mal 16 rokov, odišiel zo školy a čoskoro sa stal frontmanom skupiny Tommy Scott and the Senators, s ktorou však nezaznamenal úspech. Po tom, ako ho uvidel londýnsky hudobný manažér Gordon Mills a spoznal, že má talent, dal sa na sólovú dráhu. Už jeho druhý singel s názvom It's Not Unusual sa stal medzinárodným hitom. Medzi jeho ďalšie hity patria skladby ako What's New Pussycat?, Delilah, She's a Lady, Sex Bomb či Mama Told Me Not to Come, ktorú nahral spoločne so skupinou Stereophonics.

Informácie zverejnila webová stránka People.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Tomjones.com