Britská indie-rocková kapela Kasabian debutuje so svojím štvrtým štúdiovým albumom Velociraptor! na prvom mieste britského albumového rebríčka. Album sa okrem priazne fanúšikov stretol aj s pozitívnymi reakciami kritikov. Podľa prestížneho magazínu Rolling Stone ide o vôbec najlepší album v doterajšej tvorbe skupiny.

Päťčlennej formácii sa podarilo dobyť UK Chart už s tretím albumom v rade, keď predtým rovnaký úspech dosiahli aj ich nahrávky Empire (2006) a West Ryder Pauper Lunatic Asylum (2009). Album Velociraptor! sa dostal na pulty obchodov 16. septembra a obsahuje jedenásť skladieb. Prvým singlom nahrávky je skladba Days Are Forgotten, ku ktorej kapela natočila aj videoklip.

Kasabian vytlačili z čela rebríčka hudobníka Eda Sheerana s jeho debutovým albumom +, ktorému patrí aktuálne druhé miesto. O priečku nižšie sa posunula aj speváčka Adele s nahrávkou 21, ktorá bola minulý týždeň na dvojke. Naopak vzostup o jedno miesto zaznamenal spevák Joe McElderry s albumom Classic, ktorý je na štvorke.

Prvú päťku uzatvára druhá z troch noviniek v Top 10 - 85-ročný americký spevák Tony Bennett s nahrávkou Duets II. Na tejto nahrávke sa nachádza aj skladba Body And Soul, ktorú naspieval so zosnulou Amy Winehouse. Poslednou novinkou je debutový album americkej speváčky Christiny Perri s názvom Lovestrong.


Kasabian - Days Are Forgotten (z albumu Velociraptor!, 2011)

Medzi singlami sa na prvú priečku dostal spevák a raper Dappy, známy predovšetkým zo skupiny N-Dubz. Rebríček dobyl so skladbou No Regrets, ktorá sa bude nachádzať na jeho pripravovanom debutovom albume s rovnakým názvom. Album by mal vyjsť budúci rok v apríli. Pre 24-ročného Dappyho ide o druhé prvenstvo v UK Charte po tom, čo sa na vrchol singlového rebríčka dostal v roku 2009 ako hosťujúci interpret v skladbe Number 1 rapera Tinchy Strydera.

Rovnako ako pred týždňom je v rebríčku na druhej priečke skladba Moves Like Jagger skupiny Maroon 5 s hosťujúcou Christinou Aguilerou. Na trojku klesla minulotýždňová jednotka - britsko-írska chlapčenská skupina One Direction so singlom What Makes You Beautiful. Prvú päťku dopĺňajú ďalšie dve novinky - americký spevák Jason Derülo so skladbou IT Girl na štvorke a singel I Won't Let You Go anglického hudobníka Jamesa Morrisona na piatej priečke.


Dappy - No Regrets

Britský rebríček albumov (18. septembra 2011 - 24. septembra 2011):

1. Kasabian - Velociraptor!
2. Ed Sheeran - +
3. Adele - 21
4. Joe McElderry - Classic
5. Tony Bennett - Duets II
6. Example - Playing In The Shadows
7. David Guetta - Nothing But The Beat
8. Will Young - Echoes
9. Christina Perri - Lovestrong
10. Adele - 19

Britský rebríček singlov (18. septembra 2011 - 24. septembra 2011):

1. Dappy - No Regrets
2. Maroon 5 featuring Christina Aguilera - Moves Like Jagger
3. One Direction - What Makes You Beautiful
4. Jason Derülo - IT Girl
5. James Morrison - I Won't Let You Go
6. Pixie Lott - All About Tonight
7. Ed Sheeran - The A Team
8. Olly Murs feat. Rizzle Kicks - Heart Skips A Beat
9. Damien Rice - Cannonball
10. Will Young - Jealousy

Informácie zverejnila webstránka Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Kasabian.co.uk