Singel Jesenná láska Mira Žbirku v novej, symfonickej úprave prichádza v týchto dňoch do slovenských rádií. Pieseň je ochutnávkou avizovanej nahrávky s názvom Symphonic Album, ktorý vychádza 17. októbra. Meky si albumom dáva darček k narodeninám, ktoré oslávi o štyri dni neskôr.

Album, ktorý obsahuje dvanásť skladieb, sa nahrával toto leto v štúdiu Slovenského rozhlasu. Známe hity získali novú podobu v klasických aranžmánoch v podaní Martina Hyblera, dvoma úpravami na album prispel aj mladý slovenský klavirista a skladateľ Vlado Šarišský.

Symphonic Album vychádza 17. októbra v dvoch verziách: klasické CD a deluxe verzia s DVD so záznamom koncertu v Obecnom dome v Prahe.

Tisícky fanúšikov na Slovensku si vďaka "symfonickému albumu" pripomenú chvíle, ktoré strávili minulý rok na koncertoch Žbirku so svetovo uznávaným orchestrom Capella Istropolitana. Práve na úspešnom októbrovom turné si priaznivci mohli premiérovo vypočuť symfonické verzie Mekyho piesní v dvanástich slovenských mestách. (reportáž+foto+video).

Podobný zážitok chystá spevák aj pre svojich fanúšikov v Českej republike. Šnúra koncertov Symphonic Tour 2011 odštartuje 17. októbra vystúpením v Brne, Miro Žbirka a Cappella Istropolitana pod vedením dirigenta Adriána Kokoša zavítajú aj do Ostravy a Plzne, a turné vyvrcholí 7. novembra koncertom v pražskej Štátnej opere.

Symphonic Tour 2011

17. 10. - Brno, Janáčkovo divadlo
26. 10. - Ostrava, Velký sál Domu kultury
2. 11. - Plzeň, Synagoga
7. 11. - Praha, Státní opera

Na Symphonic Album sa okrem hitoch, ktoré vlani odzneli na slovenskom turné, dostali aj štyri nanovo zaranžované skladby. Popri piesňach ako Balada o poľných vtákoch, Čo bolí to prebolí, Zažni či Múr našich lások, dostali nový šat aj menej známe skladby Mesto spí, Z tej vône ťa vyzliekam a Strom. Bonusom je unikátna kompozícia s názvom Melodicon, ktorá je čisto symfonickou skladbou zloženou z viacerých Žbirkových známych melódií. Ochutnávkou albumu je singel Jesenná láska, ktorého "rádiová púť" sa začala symbolicky v prvý jesenný deň.

Zoznam skladieb na symfonickom albume Mira Žbirku:

1. Balada o poľných vtákoch
2. Jesenná láska
3. Denisa
4. Čo bolí to prebolí
5. Len s ňou
6. Mesto spí
7. Zažni
8. Atlantída
9. Z tej vône ťa vyzliekam
10. Múr našich lások
11. Strom
12. Melodicon

--
Zdroj: TASR, PR
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk