Na novembrovú klubovú scénu v Bratislave privanie jesenný vietor hudobné novinky z Čiech aj Slovenska. V rámci tradičného podujatia Zimný Žákovic Open budú 4. novembra v Majestic Music Clube koncertovať českí Tata Bojs aj populárne slovenské kapely Para, Billy Barman aj Hex. Okrem známych hitov predstavia hudobníci aj to najčerstvejšie z ich tvorby.

Návštevníci zimnej verzie obľúbeného festivalu tak budú mať exkluzívnu možnosť vypočuť si ešte nepoznané skladby medzi prvými. Pre Tata Bojs, Paru a Billy Barmana bude navyše Zimný Žákovic Open vyvrcholením ich spoločnej koncertnej šnúry po slovenských a českých mestách. Koncerty na Zimnom Žákovic Open budú sprevádzané videoprojekciami. Podujatie má obmedzenú kapacitu 800 miest. Lístky sú aktuálne v predaji v sieti Ticketportal v cene 12 eur.

Pražská alternatívna skupina Tata Bojs nie je na festivale žiadnym nováčikom, tentokrát však predstaví svoj nový album Ležatá osmička. Zostava hudobníkov Mardoša, Milan Cais, Vladimír Bár, Dušan Neuwerth a Jiří Hradil pripravila pre svojich fanúšikov prvé samostatné turné po štyroch rokoch. Kapela sľubuje, že bude "pekne zamotané a zároveň neopakovateľné".

Program pritom zamerala najmä na nové skladby, siahne však aj po úplne najstarších piesňach. Ako sa tajuplne vyjadril jeden zo zakladajúcich členov kapely Milan Cais: "Chceli by sme zájsť hlboko do histórie a koncert urobiť tak vrstevnatý, ako vnímame svoju minulosť." Album Ležatá osmička, z ktorého vyšiel oficiálny singel Opakování, sa medzičasom stal jedným z najpredávanejších albumov na českej hudobnej scéne.


Tata Bojs - Opakování

"Barmani" Juraj Podmanický a Jozef Vrábel v súčasnosti pracujú na nových pesničkách. Nový singel by mali nahrať už na jeseň. Na novembrovom koncerte v Majestic Music Clube plánuje Billy Barman odohrať minimálne dve nové skladby.

O čerstvú muziku sa postarajú aj tradičné Žákovic kapely Para a Hex. Lasky so skupinou pripravuje nový album a momentálne nahráva nový singel s Táňou Pauhofovou a Robom Rothom zvaný Koniec leta. Kapela Hex odohrá piesne z najnovšieho albumu Ty a ja. Počas týchto dní skupina natáča dva nové klipy ku skladbám Mám chuť a Prepadlisko, kde hosťovala aj speváčka Jana Kirschner. Na zimnom Žákovici prekvapia členovia Hexu po úspešnom koncertovaní v lete upraveným repertoárom. Chystajú tiež špeciálne prekvapenie.

Zimný Žákovic Open odštartuje štvoricu koncertov v piatok 4. novembra o 19:00 v Majestic Music Clube.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Regina Annušová, PR manažérka festivalu Žákovic Open.