Americký raper Kanye West predstavil v sobotu v noci v rámci parížskeho týždňa módy svoju kolekciu dámskej spodnej bielizne a šiat. Modelky mali počas prehliadky oblečené nohavičky so zipsami, ale aj čierne šaty s hlbokými výstrihmi.

Kolekcii jar-leto 2012 vládla koža a ihličkové podpätky. Jedným z najvýraznejších kúskov bol podľa Yahoo.com veľký batoh z líščej kožušiny. Modely, ktoré si prišla pozrieť aj šéfredaktorka amerického vydania prestížneho módneho časopisu Vogue Anna Wintour, spravidla dopĺňali šperky vyobrazujúce nápis Yeezi. Ten by podľa niektorých názorov mohol označovať pomenovanie kolekcie, ktorá je zatiaľ bez oficiálneho názvu. Na Westovej módnej prehliadke sa ako diváci zúčastnili aj spevák Jared Leto zo skupiny 30 Seconds To Mars, R&B speváčka Ciara či herečka Lindsay Lohan.

Na konci šou sa na pódiu, ktoré postavili v jednej z parížskych stredných škôl, na okamžik ukázal aj samotný Kanye West oblečený v šedých džínsoch a tričku. Raper, ktorý sa v minulosti prezentoval aj v rámci newyorského módneho týždňa, o predstavení novej kolekcie v Paríži informoval už minulý mesiac. Čoskoro mu vo firme Nike vyjde kolekcia topánok s názvom Yeezy.

Informáciu zverejnili webové stránky NME.com a www.music-news.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Francois Mori