Fanúšikovia Michaela Jacksona si budú môcť pripravovaný spomienkový koncert s účasťou hviezd amerického i britského popu a R&B pozrieť prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Podujatie Michael Forever - The Tribute Concert, ktoré sa uskutoční 8. októbra vo waleskom meste Cardiff, uvidia za 40 Facebook kreditov (3,99 amerického dolára/2,95 eura) po skončení podujatia a za 50 kreditov (4,99 dolára/3,70 eura) priamo v deň akcie. Diváci ho budú môcť komentovať a zdieľať svoje pocity s ďalšími ľuďmi po celom svete.

"Možnosť vysielať koncert do každého kúta sveta a spojiť sa priamo s fanúšikmi cez Facebook je tá najvýznamnejšia príležitosť v dnešnom zábavnom priemysle," uviedol Charlie Stuart Gay zo spoločnosti Ridgeline Entertainment, ktorá za projektom stojí.

Medzi potvrdenými umelcami, ktorí na spomienkovom koncerte vystúpia, sú napríklad speváčky Christina Aguilera, Beyoncé a Leona Lewis, popová formácia JLS, spevák a raper Cee Lo Green, legenda vydavateľstva Motown Smokey Robinson či britský R&B spevák Craig David. Chýbať však budú pôvodne ohlásení Kiss, ktorých účasť neskôr organizátori odvolali pre výroky basgitaristu skupiny Genea Simmonsa v súvislosti s Jacksonovým údajným zneužívaním detí.

Informácie zverejnila webová stránka Hollywoodreporter.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Michaeljackson.com