Už tento piatok 14. októbra zahrá svoje prvé tóny v električke slovenská skupina Smola a hrušky, ktorá vo svojej tvorbe mieša ska, punk, pop a vtipné texty. Skupina vznikla v roku 1998, na svojom konte má už päť albumov a v súčasnosti koncertuje po Slovensku, Čechách a Poľsku v rámci svojho aktuálneho turné Palec Hore Tour 2011. Koncert v Party Električke tak bude pre fanúšikov netradičnou a zábavnou ochutnávkou "veľkého" koncertu, ktorý sa uskutoční o týždeň v Elam klube.

Kapela zo Spišskej Novej Vsi si do Bratislavy odskočí po prvých troch koncertoch svojho medzinárodného turné, ktoré minulý týždeň odohrala v Poľsku po boku legendárnej poľskej kapely Farben Lehre oslavujúcej 25 rokov na scéne.

V Poľsku má slovenská kapela už odohratých pár desiatok koncertov, ale nikto z členov si ani len nepomyslel, že cestou na prvý koncert strávia desať hodín v aute, z toho väčšinu v dopravnej zápche v Krakowe. To sa im v električke rozhodne nestane. "Dorazili sme s malou dušičkou a čakali, že koncert ani neodohráme, ale opak bol pravdou. Ďalšie dve kapely a hviezda večera to bez akýchkoľvek manierov odohrali pred nami. Ako poslední sme dali výborný koncert so skvelou atmosférou a odozvou u ľudí. To nás motivovalo k maximálnym výkonom na pódiu počas ďalších dvoch koncertov, kde sme dostali veľmi silnú podporu od tamojších fanúšikov, čím sme prekvapili nielen seba, ale hlavne poľské kapely a organizačný tím," pochvaľuje si úspešný štart turné spevák a gitarista Jozef "Spoko" Kramár.

Na podobnú atmosféru sa skupina teší aj zajtra (14.10.) v najzábavnejšom vozidle bratislavskej MHD. Štart Party električky je na Šafárikovom námestí o 20:30 a po koncerte bude ďalej baviť ľudí DJ Conspi. Aj tentokrát sú pre všetkých zábavychtivých pripravené super darčeky od partnerov a súťaž o Najsexi kočku a "kocúra" električky.

V ďalších týždňoch sa budú o zábavu v Party električke starať Ska-pra šupina, hip-hopové duo Vec a Zverina, aktuálny víťaz Česko-Slovenskej SuperStar Lukáš Adamec so skupinou Siempre, či ďalší úspešný objav poslednej superstar Martin Harich.

Všetky dôležité informácie o projekte nájdete na www.partyelektricka.sk alebo na facebookovom profile Párty električky.

Po krátkej pauze bude turné Smola a hrušky pokračovať až do začiatku decembra.

Zostávajúce termíny Palec Hore Tour 2011:

20. 10. - Bratislava, Elam klub
21. 10. - Humenné, Nostalgia music pub
22. 10. - Piešťany, Lodenica muzik pub
25. 10. - Nitra, Nová Pekáreň
27. 10. - Košice, Malbo caffe
28. 10. - Prešov, Bunker music club
29. 10. - Poprad, Rock Fabric
4. 11. - Prievidza, Element music club
5. 11. - Hruštín, Kultúrny dom
10. 11. - (PL) Czestochowa, Rura club
11. 11. - (PL) Bielsko Biala, Rude Boy
12. 11. - (PL) Pszow, Mok club
16. 11. - Spišská Nová Ves, Dom kultúry
18. 11. - (CZ) Praha, Palác Akropolis
19. 11. - (CZ) Brno, Fléda klub
25. 11. - (CZ) Karviná, Insomnia studentský klub
26. 11. - (CZ) Ostrava, Barrák music club
2. 12. - Dubnica nad Váhom, RockStar music pub
3. 12. - Považská Bystrica, Apollo music club

Informácie pre Hudba.sk poskytli PR manažér Smola a Hrušky Martin Hlavatý a Jana Pohorelská z agentúry Fabrika.

--
Foto: Oliver Ondráš (archív Smola a Hrušky)