Filmový producent Reg Traviss, bývalý priateľ anglickej speváčky Amy Winehouse, odmietol jeden milión britských libier (v prepočte asi 1,143 milióna eur) ako odmenu za knihu, v ktorej by sa venoval zosnulej hviezde.

"Reg mal ponuky na napísanie knihy o jeho vzťahu s Amy, no bolo by to pre neho príliš bolestivé. Navyše si chce nechať čo najviac spomienok v súvislosti s Amy len pre seba. Bude pracovať na filme, ktorý jej bude venovaný, avšak v súčasnosti ešte nie je pripravený začať," uviedol zdroj pre periodikum Daily Star.

Kým Reg Traviss ponuku na knihu o speváčke odmietol, jej otec Mitch Winehouse ju len nedávno prijal. Kniha s názvom Amy, My Daughter, v ktorej Mitch rozoberie aj svoj vzťah s problematickou dcérou, sa na trh dostane v roku 2012 prostredníctvom vydavateľstva HarperCollins. Zisk z predaja diela poputuje na konto organizácie Amy Winehouse Foundation, ktorá pomáha deťom a mladým ľuďom bojovať s drogami. Knihu o Amy Winehouse chce údajne napísať aj jej exmanžel Blake Fielder-Civil.

Amy Winehouse, ktorá bojovala so závislosťou od drog a alkoholu, zomrela 23. júla vo veku 27 rokov. Augustové výsledky toxikologických testov dokázali, že sa v tele speváčky nenašli žiadne ilegálne drogy. Hoci mala v krvi alkohol, zatiaľ nie je jasné, či mal vplyv na jej náhle úmrtie. Vyšetrovanie jej smrti by mali definitívne uzavrieť koncom októbra.

Informáciu zverejnila webová stránka nme.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Amywinehouse.com