Britská speváčka Adele sa zotavuje po operácii hlasiviek, pre ktorú zrušila začiatkom novembra všetky vystúpenia do konca roka. "Ďakujem vám za všetky pozitívne myšlienky a priania. Je mi naozaj dobre, zotavujem sa a cítim sa veľmi šťastne. Operácia dopadla úspešne a teraz iba odpočívam, až dokým mi lekári nedovolia znova spievať," uviedla na svojej oficiálnej webstránke 23-ročná speváčka, ktorú operovali v Massachusetts General Hospital v Bostone.

Rodáčka z londýnskeho Tottenhamu musela pre problémy s hlasivkami už začiatkom októbra zrušiť tretiu sériu koncertov v Severnej Amerike v rámci svojho svetového turné s názvom Adele Live. To odštartovala 21. marca v nórskom Osle, nasledujúci mesiac koncertovala v Európe, začiatkom mája sa presunula do USA a Kanady.

V júni mala pauzu, v júli odohrala dva koncerty v Londýne, v auguste sa vrátila do Severnej Ameriky a v septembri ju mali možnosť vidieť priaznivci vo Veľkej Británii. Tam mala turné v novembri aj ukončiť. Adele má na svojom konte dva štúdiové albumy - 19 (2008) a 21 (2011). Jej druhá nahrávka je zatiaľ globálne najpredávanejším albumom roka 2011. Medzi najväčšie hity speváčky patria skladby Chasing Pavements, Rolling in the Deep, Someone Like You a Set Fire to the Rain. V utorok 22. novembra jej vyjde štvrtý singel z ostatného albumu - pieseň Rumour Has It.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Joel Ryan