Deväťročný Xabi Glovsky šiel minulý týždeň neskoro spať, pretože s rodičmi navštívil vystúpenie Brucea Springsteena v Los Angeles. Americký rocker mu po koncerte napísal ospravedlnenku, aby nasledujúci deň mohol ísť neskôr do školy.

Bruce Springsteen je známy veľmi dlhými vystúpeniami a aj na štadióne Sports Arena v Los Angeles jeho koncert trval tri a pol hodiny. Predvídavý školák Xabi sa vyzbrojil transparentom s nápisom: "Bruce, zajtra prídem neskoro do školy. Prosím, podpíš mi ospravedlnenku." The Boss, ako hudobníka prezývajú, po koncerte mládencovi vlastnoručne napísal odkaz pre určiteľov: "Xabi šiel veľmi neskoro spať, bol na rock'n'rollovom koncerte. Prosím, ospravedlňte ho, ak sa oneskorí!"

 
"Bruce si sadol na gauč a pustil sa do debaty s Xabim, pýtal sa ho, ako sa volá jeho učiteľ a ako sa píše Xabi, potom vytiahol papier a pero," prezradil školákov otec Scott Glovsky fanúšikovskému portálu Backstreets.com. "Xabi si sadol k nemu na gauč a Bruce bol taký ochotný a napísal tento umelecký odkaz. Bolo veľmi zaujímavé sledovať ho pri písaní. Niekoľko minút sa rozprávali a Bruce bol neuveriteľne milý, starostlivý a veľkodušný," tešil sa otec-fanúšik.

Vo februári sa na Springsteenov koncert v ospravedlnenke "vyhovoril" otec ďalšieho amerického školáka. Hudobník je známy priateľským a ústretovým správaním k svojim fanúšikom, často si ich pozýva k sebe na pódium a nedávno si na vystúpeniach zatancoval s 89-ročnou fanúšičkou či mladou nastávajúcou mamičkou

Text: Hudba.sk (NME.com, archív)
Foto: Facebook.com/brucespringsteen

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen