Na narodeninové koncerty kapely IMT Smile si kúpilo vstupenku už viac ako 20-tisíc ľudí. Projekt hiSTORY vyvolal medzi fanúšikmi na oboch stranách republiky obrovský záujem, a tak sa skupina rozhodla po Bratislave pridať koncert aj v Košiciach. Ten sa uskutoční 17. decembra v Steel Aréne.

Projekt hiSTORY je príbehom skupiny, ktorá už 20 rokov teší svojou hudbou a energickými koncertami tisícky ľudí nielen na Slovensku. Pod taktovkou režiséra Jána Ďurovčíka budú mať fanúšikovia v decembri jedinečnú príležitosť vidieť kapelu IMT Smile v pôvodnej zostave, v ktorej natočila svoj prvý album Klik-Klak.  

Na každom koncerte sa objavia aj mnohí ďalší zaujímaví hostia, ktorí boli s kapelou spätí v určitých obdobiach jej pôsobenia. Budú medzi nimi napríklad Martin Valihora, Marián Čekovský, Slovenské Divadlo Tanca či umelecký súbor Lúčnica. Ako prezradil Ivan Tásler, budú to veľkolepé koncerty, ktoré sa už nikdy nebudú opakovať.

Pôvodne však mali byť iba dva - 14. decembra v Bratislave a 16. decembra v Košiciach. Pre veľký záujem pridala skupina ďalšie dva koncerty. A tak IMT Smile vystúpi s projektom hiSTORY v Bratislave na Štadióne Ondreja Nepelu aj 13. decembra a v košickej Steel Aréne aj 17. decembra. "Ďakujeme za toľkú priazeň. Po pridanom koncerte v Bratislave, sme pridali koncert aj v Košiciach. Už je vás viac ako 20-tisíc. Veľmi si to vážime," povedal Ivan Tásler

Na každom zo štyroch koncertov zaznie to najlepšie z repertoáru skupiny IMT Smile. Budú to piesne, ktoré sa nachádzajú na výberovom albume hiSTORY. Ten kapela vydala pred pár týždňami a obsahuje aj EP Príbeh príbehov zo štyrmi novými skladbami, na ktoré režisér Laco Rychtarik natočil krátky film a do jednej z hlavných postáv obsadil herca Alexandra Bártu.  

Prečítajte si: Štyri piesne, jedno video: Pozrite si romantický Príbeh príbehov od IMT Smile

IMT Smile - hiSTORY:  

13.12. - Bratislava, Zimný štadión O. Nepelu (pridaný koncert)
14.12. - Bratislava, Zimný štadión O. Nepelu
16.12. - Košice, Steel Aréna
17.12. - Košice, Steel Aréna (pridaný koncert)

Rozhovor k výročiu: 

IMT Smile má 20 rokov a je na vrchole. Nie je to len o hitoch, tvrdí Ivan Tásler

Výberový album hiSTORY môžete počúvať aj na Deezeri:



Redakciu Hudba.sk informoval Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music.

Foto: Ken Weingart

Súvisiaci interpreti: IMT Smile