Americká hip-hopová skupina A Tribe Called Quest debutuje so svojou šiestou a zároveň poslednou štúdiovkou We Got It From Here... Thank You 4 Your Service (2016) na prvej priečke amerického albumového rebríčka Billboard 200. Z novinky sa v prvom týždni po vydaní predalo v USA 135-tisíc kópií.

Album We Got It from Here... Thank You 4 Your Service vyšiel v piatok 11. novembra. Nahrávka obsahuje celkovo 16 skladieb. Na štúdiovke sa podieľali spomínaní Busta Rhymes, Consequence a tiež Kanye West, Elton John, Jack White, Kendrick Lamar, Talib Kweli, Anderson .Paak a André 3000 z Outkast.

A Tribe Called Quest týždeň po vydaní novinky zverejnili videoklip ku skladbe We The People..., ktorý zobrazuje, ako sa zoskupujú mladí ľudia, aby sa zúčastnili na masovom proteste. Vo videu účinkujú okrem členov formácie Q-Tipa a Jarobiho Whitea aj raperi Busta Rhymes a Consequence. V klipe nechýba ani zosnulý člen skupiny Phife Dawg, ktorého tvorcovia videa zobrazili v podobe nástennej maľby.


Pre newyorskú formáciu je aktuálny úspech v albumovom rebríčku Billboard 200 druhým prvenstvom v tomto rebríčku, ktorý predtým dobyli pred dvadsiatimi rokmi a tromi mesiacmi s albumom Beats, Rhymes And Life (1996). Ide o najdlhšie obdobie medzi dvoma prvenstvami hip-hopového interpreta v albumovom Billboarde.

Doterajší rekord držal Jeezy s ôsmimi rokmi a dvoma mesiacmi medzi úspechmi štúdioviek The Recession (2008) a Trap Or Die 3 (2016).Spomedzi všetkých žijúcich interpretov čakal najdlhšie Bob Dylan - 30 rokov a šesť mesiacov medzi albumami Desire (1976) a Modern Times (2006). Celkový rekord drží zosnulý Ray Charles, medzi prvými miestami pre albumy Modern Sounds In Country And Western Music (1962) a Genius Loves Company (2004) prešlo 42 rokov a štyri mesiace.

Vypočujte si nový album A Tribe Called Quest na Deezeri:



Zdroj: SITA (Billboard.com, Pitchfork.com, archív)
Foto: Bet.com

Súvisiaci interpreti: A Tribe Called Quest