Videu k hitu juhokórejského rapera PSY sa dnes ako prvému v histórii podarilo na portáli YouTube dosiahnuť miliardu pozretí. Práve vďaka tejto piesni a svojskej choreografii pripomínajúcej jazdu na koni sa PSY preslávil na celom svete.

Gangnam Style je na webstránke od júla a klip v novembri prekonal Justina Biebera a jeho Baby - dovtedy najpozeranejšie video na YouTube.

PSY, Nostradamus a koniec sveta

K dosiahnutiu míľnika s "deviatimi nulami" možno prispela aj populárna teória, v ktorej istý francúzsky študent prepojil (vymyslenú) Nostradamovu predpoveď o konci sveta práve s videom Gangnam Style. Vtipná a veľmi trefná špekulácia, ktorú nájdete na tomto obrázku, sa na internete objavila koncom novembra a Nostradamova "predpoveď" sa podľa nej naplnila práve dnes.

Koniec sveta však po dosiahnuti deviatich núl zjavne nenastal a otázne je, či celá teória nebol len geniálne premyslený ťah zo strany spoločnosti Google (ktorá vlastní Youtube), aby sa miliardovú hranicu podarilo prekonať práve v tento deň, ktorý je opradený mnohými teóriami o konci sveta. V každom prípade tieto špekulácie priniesli populárnemu videu ešte väčšiu publicitu.

Zdroj: SITA, pm
Foto: Jason DeCrow/Invision/AP Images

Súvisiaci interpreti: Psy