Nielen Pohoda, ale aj Grape festival dnes zverejnil ďalšie mená, ktoré sa predstavia na ôsmom ročníku podujatia. Sú nimi britský spevák a skladateľ Tom Odell a vychádzajúci objav z Islandu Júníus Meyvant.

Kariéra Toma Odella sa dá nazvať závratnou, po vydaní prvého singla Another Love (2012) ho ihneď zaradili medzi najväčšie talenty v odbornej ankete BBC Sound of 2013. Spomínaný singel má doteraz na Youtube vyše 133 miliónov prehratí. V tom istom roku dostal mladý spevák a skladateľ na BRIT Awards cenu Critics' Choice a v nasledujúcom bol nominovaný v kategóriách British Male Solo Artist a British Breakthrough Artist.

Na svojom konte má doteraz dva albumy, ten druhý s názvom Wrong Crowd vyšiel v lete tohto roku a posunul Toma Odella definitívne medzi najväčšie hviezdy indie popu v Británii. Jeho špecialitou sú však najmä živelné a oduševnené live vystúpenia, ktorými dokonale vtiahne fanúšikov do svojej hudby a textov. Slovenská premiéra mu príliš nevyšla, v lete 2014 prišlo na jeho inak skvelý koncert v Starej tržnici príliš málo ľudí - viac by mu vtedy svedčil Ateliér Babylon. Tí, ktorí tam boli, však určite neoľutovali a Tom si divácky menej úspešný koncert môže vynahradiť na Grape pred omnoho väčším publikom.


Júníus Meyvant je zástupca dlhého radu islandských umelcov, ktorí prinášajú svojou hudbou vždy niečo špecifické a rozoznateľné. V jeho prípade však aj úplne nečakané, keďže hudbu, akú robí on, by ste skôr hľadali v Amerike 60. a 70. rokov než na Islande v roku 2016. Júníus vydal v lete svoj debutový album Floating Harmonies a jeho kariéra sa začína sľubne rozbiehať. Príjemné melódie podporené silnou dychovou sekciou budú znieť v kompletnej zostave na piešťanskom letisku a nepochybne tomuto umelcovi získajú množstvo nových fanúšikov.


Grape 2017 sa uskutoční 11. a 12. augusta na Letisku Piešťany. Skôr potvrdenými menami sú Two Door Cinema Club, Moderat, Metronomy, Aurora a Cigarettes After Sex.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Grape festivalu Denisa Chylová. Viac sa dozviete na oficiálnom webe grapefestival.sk.

Súvisiaci interpreti: Tom Odell