Americká kapela Red Hot Chili Peppers musela preložiť dva koncerty v írskom Dubline, ktoré sa mali konať 20. a 21. decembra. Dôvodom je choroba speváka Anthonyho Kiedisa, ktorý dostal chrípku. Členovia skupiny to oznámili v pondelok, deň po vystúpení v Londýne.

"Veľmi nás mrzí, že nemôžeme prísť na pár dní do Dublinu, ako sme mali v pláne. Anthony má už týždeň chrípku a po včerajšom koncerte bolo jasné, že si musí dať pauzu od koncertovania a vyliečiť sa. Preto sme sa rozhodli presunúť tieto koncerty na budúci rok," uviedli hudobníci vo vyhlásení.

Red Hot Chili Peppers sa tak v Dubline predstavia až 20. a 21. septembra. Koncerty sú súčasťou ich svetového turné k novému albumu The Getaway (2016), v ktorom budú pokračovať od 5. januára.


Skupina Red Hot Chili Peppers vznikla v roku 1983 v Los Angeles a v súčasnosti v nej okrem Kiedisa pôsobia aj Josh Klinghoffer (gitara a klávesy), Michael "Flea" Balzary (basgitara) a Chad Smith (bicie). Debutovali v roku 1984 eponymným albumom, po ktorom nasledovali nahrávky Freaky Styley (1985), The Uplift Mofo Party Plan (1987) a Mother's Milk (1989). Známejšími sa však stali až v roku 1991 po vydaní štúdiovky Blood Sugar Sex Magik.

Odvtedy vydali ďalších šesť albumov - One Hot Minute (1995), Californication (1999), By The Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I'm With You (2011) a spomínaný The Getaway. Celosvetovo predali viac ako 80 miliónov kópií nahrávok, získali šesť cien Grammy či jednu BRIT Award. V roku 2012 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Steve Keros - Redhotchilipeppers.com

Súvisiaci interpreti: Red Hot Chili Peppers